26. joulukuuta 2010

Paperinarupalloilut

Hankin itselleni taas perinteisen joululahjaprojektin, mutta poikkeuksena aiempiin vuosiin, tänä vuonna sain sen jopa valmiiksi. Tai itse asiassa ne. En voinut julkaista näitä askarteluja aiemmin, ettei yllätys olisi paljastunut, mutta koska lahjat on nyt menneet perille, niin lopultakin!

Äidille tein lahjaksi paperinarupallon, jonka sisään laitoin led-valot. Tosin palloon jätin sen verran ison aukon, että sitä voi käyttää myös normaalina lampunvarjostimena, kun vaan virittelee systeemit. Molempiin mummoloihin tein pieniä joulukuusenpalloja samalla tekniikalla.


Isoa palloa varten ostin jätti-ilmapallon ja pieniin palloihin käytin vesi-ilmapalloja. Lisäksi noihin menee siis paperinarua, eri keeperiä ja vettä. Ilmapallon voi pyöritellä ympäriinsä tuorekelmulla, jotta sen saisi muokattua pyöreämmäksi. Vedestä ja liimasta tehdään juokseva seos, johon tuo paperinaru upotetaan hetkeksi, jotta liimavesiseos ehtii imeytyä naruun. Yritin ensin avata paperinarua vähän, mutta homma kävi niin työlääksi, että luovutin, ylläri.


 Tämän jälkeen aletaan vaan kieputella paperinarua ilmapallon ympärille oman maun mukaan. Yritetään välttää ripottelemasta noita hiuksia sekaan. Halutessaan johonkin kohtaan voi siis jättää aukon, josta valot saa laitettua helposti sisälle. Itse tein ison pallon kahdessa osassa. Pyöritin puolet narusta, annoin kuivua yön yli ja jatkoin narun lisäämistä. Tällä yritin säästää hermoja. Pallo kannattaa kuivattaa esimerkiksi astian avulla, ettei se liimaudu alustaan. Ja ison pallon annoin kuivua kaksi vuorokautta, pienissä en malttanut kuin yhden.Pienet pallot oli niin käteviä ja nopeita tehdä, että tein niitä kymmenen. Eikä hermotkaan menny niiku isossa!


2 kommenttia:

  1. voi miten ihania noi pallot !

    enpä olekaan itse koskaan osannut tuollaista ideaa ajatella, mutta nyt tämän luettuani luulen että pakko itsekin joku kerta kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Huomasin, että Anttilassa tuota isoa palloa vastaava paperinarulampunvarjostin tms. maksaa 70 euroa ja nämä materiaalit tulivat maksamaan noin 12 euroa ja siis kaikkea materiaalia on vielä jäljelläkin, joten ehdottomasti kokeilemaan! Itse aloin haaveilla nyt mustasta pallosta...

    Ja tervetuloa lukijaksi!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!