9. marraskuuta 2012

Irvokas syksy

No niin, hetkihän siinä taas meni, että sain julkaisemisen arvoista tavaraa kasaan. Lupasin opettaa yhtä valokuvauksesta innostunutta kaveria tähän hommaan ja parin johdatusluennon jälkeen todettiin, että tänään ois hyvä päivä lähteä kuvailee yhessä. Molemmilla oli omat kamerat, mutta kuvauspaikat- ja tilanteet oli samat. Vertailtiin sitten meijän kuvia. Tässä tosin julkaisen vaan niitä omia versioitani, koska Pasi ei varmana kauheesti arvostais, jos lätkisin tänne senkin kuvat... Tosin ne kuvat, jossa minä oon, niin on sieltä kamerasta, luonnollisesti...

Lähettiin kävelee tuohon läheiseen Pikisaareen. Ajatuksena oli mennä sitten vaikka Kuusisaareen saakka, mutta päivän lyhyys tai meidän hitaus (ja minun aamu-unisuus) päätti toisin. Mutta aivan hyvä setti saatiin kasaan silti. Tai ehkä se oli meidän huolellisuus ja perinpohjainen paneutuminen kulloiseenkin kuvauskohteeseen, joka sitten hidasti menoa.


Ja loppukevennyksenä yksi kuva paluumatkalta. Käveltiin yhden rakennustyömaan ohi, kun Pasi bongasi aidan takaa jonkun taiteileman kyltin. Saatiin siitä kaiken kummastelun lisäksi hyvät naurut. Ei todellakaan tiijetä, mikä juttu tuo on ja miten tai miksi se tuolla aidan takana oli, mutta oli pakko ikuistaa tuo kyltti. Kivi tosin jäi uupumaan kuvasta.


4 kommenttia:

 1. Onpa kyllä upeita kuvia! Näkee että oot jo hyvän aikaa harrastanu valokuvaamista. Miten paljon ja millä yleensä muokkaat kuvia ennen julkaisua? Vai muokkaatko ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tuota tullu muutama kuva otettua. :) Käytän muokkaamiseen ihan vaan tuota ilmasta PhotoScapea, koska oon mieluummin panostanu kuvauskalustoon kuin muokkausohjelmaan. Ja kyllä kaikkia blogiin päätyviä kuvia tulee muokattua, vähintään se perussäätö eli kontrasti, terävöitys tms. Sitten usein säädän myös kuvien sävyjä, mutta harvemmin mitään sen radikaalimpaa. En osaa esim. kloonata "virheitä" pois ollenkaan. :D

   Poista
 2. Ihania kuvia taas kerran, Suvi. Meikäläinen taas pelailee aika paljon tolla Photarilla, enkä niinkää oo panostanu kuvakalustoon. Meikäläinenkin vois kyllä kaivata hieman opastusta ;)

  Ps. huippu kyltti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti Pinsku! Haha, no pittää talvella suorittaa jotai kuvausreissuja sitten... ;) Jeps, kyltti oli kyllä mainio löytö ja herätti hilpeyttä. Tietäis vielä sen tarinan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!