20. huhtikuuta 2013

YKSI EURO

Kävin tänään viemässä äitin kaverina tavaraa kirppikselle. (Tulin siis yllättäen renkaanvaihtoreissulle ja täällä sataakin lunta.) Ostin kirpparilta tikkarin:


Mutta! Tuolle kahdenkymmenen sentin arvoiselle tikkarille oli syynsä. Ostosten yhteissumman piti ylittää euro, jotta kyseisessä paikassa pystyi maksamaan kortilla ja minun ostos maksoi tasan euron. (Äiti osti juuri hetkeä aiemmin minun viimeisellä käteisillä euron kolikolla hakaneuloja.) Myyjätyttö sitten ehdotti, että osta tuo tikkari, niin ostosten yhteissummaksi tulee huimat 1,20 euroa ja kortilla maksaminen onnistuu.

Ja niin, täydellisen hyvin kulutetut yksi euroa (ja kaksikymmentä senttiä):


Polaroid Instant 10. Alkuperäispakkauksessaan. Takuukorttien ja käyttöohjekirjan kera. Oi Kajaani, nämä ovat niitä hetkiä, joina tunnut loistavalta paikalta. 

Ja minä vielä mietin, että ostanko vai enkö. Tosin en ollut aivan varma hinnasta. Yksi tai seitsemän euroa, kiitos hieman epäselvän käsialan. Mutta onneksi kassalla ollut myyjätyttö on tainnut oppia kirjoittamaan seiskan viivalla ja eurolla lähti. Happyhappyhappy.


Nyt vaan äkkiä filmin hankintaan ja toivotaan, että kamera toimii! En oo kauheena perehtyny polaroideihin, vaikka kamerasta oon aina vähän haaveillu, joten toivotaan, että tämä homma onnistuu ja en oo tehny ihan hutiostosta. (Mutta toisaalta, EURO kamerasta..)

Oon tässä viime aikoina muutenkin ajatellut, että ottaisin isän vanhan Canon A1:n aktiivisempaan käyttöön, kun tuo kuvausinto on ollut viime aikoina vähän hukassa. Oi hurja, ensi kesänä otan kyllä paljon kuvia!


Kaikki polaroid-vinkit ovat nyt enemmän kuin tervetulleita! Aa en malta oottaa, että pääsen testaamaan tuota! (Toivon totisesti, että tuo pelittää!)

EDIT: Koluan nettiä läpi ja toistaiseksi en oo löytäny tuohon sopivaa filmiä mistään. Hitto.

EDIT2: Löysin infon, että tuohon ei enää filmiä tehä. Joten taitaa jäädä vaan koristeeksi tuo kamera. Kurjaa.

7 kommenttia:

 1. http://www.the-impossible-project.com/ nuo soppii vissiin sinun kameraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainaki tuo instant 10 on noissa yhteensopivissa kameroissa. :)

   Poista
  2. Hmm. Noihin 600-sarjan kameroihin ois filmiä, mutta en nyt löydä, että missä ois mainintaa tuosta minun kamerasta. Löysin tuolta vain jonku kysymyspalstan, missä olikin kysytty tuohon käyvistä filmeistä ja siellä todettiin, että niitä (Type 80 film) ei enää valmisteta. (Ilmeisesti jonku 2006 (?) tapahtuneen laiterikon vuoksi...) Saman infon löysin jostain muualtakin. Ebaysta tosin löytyis vanhaa varastofilmiä, mutta niitten parasta ennen päiväys on ollut vuonna 2008 ja korkean hinnan vuoksi en ole ehkä valmis ottamaan riskiä ja kokeilemaan toimivuutta. Tämän minun onkiman tiedon vahvisti myös yksi asiaan enemmän perehtynyt kaveri, joka myös omistaa kyseisen kameran. :(

   Poista
  3. jossain luki että niitä on alettu valmistamaan suuren kysynnän takia uudestaan, mutta en sitte tiedä..

   Poista
  4. Ai hitsi, täytyypä tehdä vielä salapoliisityötä! Olisitpa oikeassa!!

   Poista
 2. Tosi hieno kamera, mun siskokin löysi polaroidin kirppikseltä, saksasta kylläkin. Ja kyllä niissä kuvissa jotain taikaa on. :) Jos löytyy filmiä niin kannattaa harkiten ottaa kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo tuolla fb:n puolella totesinkin, niin taidan laittaa tuon koristeeksi ja jatkaa etsintöjä. Kuulema ainakin 600-sarjan polaroideihin ois saatavilla filmiä. :) Ja nuilla filmihinnoilla on todellakin harkittava jokaista laukausta...

   Poista

Kiitos kommentistasi!