20. heinäkuuta 2015

Hiidenlinnassa

Jatkan samalla teemalla, kuin pari viikkoa sitten! Tällä kertaa kyseessä oli kuitenkin Hiidenlinna Sotkamon Sipisillä. Tämän paikan olen tiennyt pienestä saakka, katsellut sitä äidin valokuvista ja dioista. Meni kuitenkin 26 vuotta ennen kuin sain aikaiseksi seikkailla paikan päälle. Tämäkin aikaansaannos on geokätköilyn ansiota, joten tällä kertaa kuvasaldo jäi hieman suppeaksi. Oli sen verran hyvin piiloja mahdolliselle kätkölle, että meinasi jo epätoivo iskeä. Löytyi onneksi lopulta.


Mikä Hiidenlinna sitten on? Hiidenlinna muodostuu kahdesta jyrkästä kallioseinämästä ja niiden väliin jäävästä soistuvasta, parinkymmenen metrin levyisestä tasamaasta. Kallioseinämät ovat ehkä maksimissaan kymmenisen metriä korkeita ja muodostelma on vain parisataa metriä pitkä, joten mistään kovin massiivisesta rotkosta ei ole kyse. Rotkon pohjalla on vielä pieni, musta lampare, joka heijastelee viereistä kallioseinämää.


 Hiidenlinna sijaitsee siis Sotkamon Sipisillä, lähellä Ristijärven rajaa. Paikalle ei ole minkäänlaista opastusta, ja kävelyäkin tulee autolta useampi sata metriä. Me ajettiin auto rotkon pohjoispuolelle, josta lähtee kohteelle ilmeisesti myös joku vanha traktoritien pohja, mutta me kunnon eränkävijät "oikaistiin" ryteikön kautta, luonnollisestikin. (Retkipaikan sivulta löydetty näppärä kartta täällä!)


Olin ehkä vuosien aikana rakennellut tämän mielessäni jotenkin mielettömän upeaksi paikaksi, ja siihen nähden kokemus jäi melko vaatimattomaksi. Me poikettiin Hiidenlinnalle ikään kuin ohikulkumatkalla mummolasta, sellaiseen tarkoitukseen oikeinkin sopiva pikakohde. Tosin kyllähän harrastajan kannattaa ehdottomasti tuo kätkö käydä tuolta hakemassa vaikka ihan asioikseenkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!