7. marraskuuta 2010

Kekriherkkua

En oo kovin hyvä tässä kekrihistoriassa, ja ehkä en ala kopioimaan uudestaan tätä wikipedian artikkelia, mutta siis Kajaanissa kekri heräteltiin uudestaan henkiin 2000-luvun alkupuolella.


Minulla on jääny tämä iltatapahtuma näkemättä aina viime vuoteen saakka, jolloin tosiaan tehtiin pikainen vierailu tapahtumassa. Pikainen siitä syystä, että oltiin juuri päivällä haettu Batman kotiin ja aikomuksena oli käyttää sitä nopeasti ulkona ja painua sitten takaisin lämpimään. Asuin tosiaan aiemmin tuossa lähes tulkoon tapahtumapaikalla. Tänä vuonna jätettiin Batman kotiin, koska päätettiin mennä pukinpolttoon ravintolan kautta.


Ilta tosin alkoi tosi lupaavasti, kun onnistuin katkaisemaan pyörän avaimen pyörän lukkoon... No, saatiin onneks autokyyti, joten ei tarvinnu kävellä. Olin kuitenkin varautunut pyöräilemään, joten kirosin itsekseni, että jouduin turvautumaan pitkiin kalsareihin. Viime talvena en muistaakseni käyttänyt farkkujen alla pitkiä kalsareita ollenkaan, mutta en kehannu mennä ravintolaan tuulipuvussa, joten...


Kaikessa yksinkertaisuudessaan tapahtuman kulku meni niin, että ennen pukin sytytystä oli jonkinlaista tanssia ja musiikkia ja sitten tapahtuma tosiaan huipentui tähän pukinpolttoon. Ja se kameranjalusta ois tosiaan melko jees, onneks oltiin edes aidan vieressä, jotta sain edes vähän tukea.

Koska ei muka oltu mätetty ravintolassa kunnolla, niin mentiin kotiin syömään Linkosuon ruissipsejä, joita esimerkiksi Nelliina mainosti tässä jokin aika sitten ja sai minut taas himoitsemaan noita. Minun ehdottomia suosikkeja on aina olleet noi valkosipulit, mutta grillisipsitkin menee kyllä alas samaa tahtia. Ja siis noittenhan täytyy olla terveellisiä, onhan ne sentään ruissipsejä! Laiska Suvi ostaa tuorejuuston, mutta hieman viitseliäämpi Suvi tekee ruissipseille oman dippikastikkeen.


Dippiin tarvitaan vaahdotettua kermaa, rahkaa, tonnikalaa (tai lohta jos on varaa) sekä mustapippuria (tai muita mausteita oman maun mukaan). Kaikkee aineet menee vaan sekasi ja hyvää on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!