16. kesäkuuta 2011

Laiskottelupäivä


Olin tänään enemmän kuin iloinen, kun ulkona paistoi aurinko. Syksy ei vielä sittenkään ole täällä ja sen kunniaksi kaivoin kesävaatteet vielä pois kaapin nurkasta. (Tai lattialta, vaatekasan pohjalta. Kuinka sen nyt haluaa ilmaista.) Levitin viltiin nurmelle ja ja luin naistenlehtiä. Sitten aurinko meni pilveen ja minua alko paleltaa niin paljon, että siirryin sisälle, laitoin hupparin päälle ja avasin television. Semmonen kesäpäivä tänään.


Tänään ois siis sittenkin voinut lähteä Ouluun shoppailemaan. Olin ajatellut, että en jaksa pyöriä päivää kaupungilla, ja sen lisäksi istua reippasta neljää tuntia autossa, jos ulkona on helle. Tosin säästin varmaan mukavasti rahaa makaamalla kotona saamatta aikaan yhtään mitään järkevää. Eikö kesä ole juuri sitä varten?


Ja ehkä myös vesileikkejä varten. Batmanin lemppari pihaleikeistä on vedellä täytetyn vannan tyhjentäminen. Sitä harrastettiin myös tänään, koska se on Batmanille turvallisempaa ja vähemmän rasittavaa, kuin uiminen järvessä. (Eläinlääkäri määräsi edelleen lepoa, mutta kun virtaa on sen verran, että jos sen voisi valjastaa hyötykäyttöön, niin ydinvoimaloista ei tarvitsisi enää edes puhua.) Uima-allasbileiden ohessa Batman kävi haukkumassa kaikki pihan linnunpöntöt, kun minä juoksin sen perässä komentamassa. Korostan nyt siis, että olen sittenkin urheillut tänään.


Huomiseksi on taas luvattu sitten kivaa  puolipilvistä ja kymmentä astetta lämmintä, joten eipä tarvi taas miettiä, että laittaako hellemekon vai kaivaako lumikengät esille. Se tietää taas televisiomaratonia eli keskipäivän ostos-tv -putkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!