20. maaliskuuta 2015

Riistanhoitoa syömmaalla

Tässä kaikessa revontulihuumassa minulta on jäänyt julkaisematta kuvia mm. lähes viikon takaiselta riistanhoitoreissulta. Ajettiin moottorikelkalla lähes tiettömien taipaleitten taa ja ripoteltiin metsään nuolukiviä hirville. Onnistuneita kuvia tuli lopulta melko vähän, koska enimmäkseen oli vauhti päällä ja pysähdyksissä kypärän lippa vaikeutti kameran käyttöä huomattavasti. Muutama kuva sentään jäi muistoksi ja jaettavaksi.
Viimeisessä kuvassa siis isän ja minun päivän asut. (Kuva: Paavo) Heh heh...

Ajeltiin ympäri syömmaata (Tajusin vasta tuolla reessä roikkuessani, että "syömmaa" ei taida olla oikea sana, vaan murreväännös "sydänmaasta"..?) noin viidenkymmenen kilometrin verran. Yllätäen tuon matkan taittaminen tuolla reessä ei ollut ollenkaan raskasta! Huippukivaa!

Erityisen mahtavaa tuosta reissusta teki kuitenkin maisemat. Laajoja soita toistensa perään. Metsä on tuolla lähes kokonaan hakkaamatonta ja koskematonta. Koska tuolla ei olla tehty ojituksia ja möyritty maata koneilla, törmättiin useaan sulaan ja kirkasvetiseen hetteeseen (Hetekin taitaa olla kainuuta, kyseessä siis lähde.) Makkarat paistettiin hangella, tervaskannosta tehdyssä nuotiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!