11. kesäkuuta 2015

Kirkashetteellä

Vielä yhdet vanhat kuvat, niin ollaan lähes reaaliajassa!

Kävin viime viikonloppuna pikareissun kaverin erämaamökillä Pudiksella. Ihan mökin naapurista minulle esiteltiin aivan mieletön paikka, Kirkashete. Laaja, useamman metrin syvyinen lähde, jonka pohja oli valkoista poreilevaa hiekkaa. Vaikka oon nähny hetteitä vaikka millä mitalla, en oo nähnyt ainoatakaan näin suurta. Puhettakaan, että syvemmissä olisi nähnyt pohjaan! Olisipa vain ollut vedenkestävä kamera, niin olisin päässyt pinnan alle kuvailemaan... Nämä kuvat eivät kyllä tee minkäänlaista oikeutta tuolle paikalle.
Hete on oikeastaan melko syrjässä kaikesta sivistyksestä. Googlettelin sen olevan UKK-reitin varrella, mutta kyseinen route ei liene enää nykyään kovinkaan suuressa huudossa. Hetteen välittömästä läheisyydestä löytyy kyllä ihan yövyttävä laavu, joskin sen sijainti tienpenkalla ei ehkä ole se ideaalein nukkumista ajatellen. Mutta hienoa makkaranpaisto- tai iltakahvipaikkaa kaipaavalle tämä on varmasti oikein varteenotettava kohde. Kesäöinähän on vaan mukava harrastaa autoilua ja maakuntamatkailua.

P.s. Koska olen itsekin vähän hukassa paikasta, niin en anna ajo-ohjeita. Pudasjärven kaupungin sivulta löytyy kartta, kun joku Kirkashetteelle haluaa löytää!

Kamera: Fujifilm X20

EDIT: Korjattu kameran tiedot. En siis ole ostanut taas uutta kameraa, vaan innoissani näpyttelin tuohon astetta kalliimman mallin. Onko näitä vehkeitä jo liikaa, jos ei muista mitä omistaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!