10. elokuuta 2013

Galaksien välisiä juttuja

Kerroin tuossa jokin aika sitten pikaisesti puhelimenhakureissusta. Tai kahdesta. Olin päättänyt päivittää vanhan Samsung Galaxy Minin uudempaan, koska puhelin oli jatkuvasti tukossa, mikä on toki aivan ymmärrettävää puhelimen ikään, laatuun ja käyttömääriin nähden. Ja koska oon välillä niin kärsimätön, en ehtinyt siinä yhtäkkisessä innostuksenpuuskassani alkaa vertailla muita merkkejä, vaan päätin pysyä Samsungissa. Ainoa, jota edes vilkaisin, oli Lumia, mutta homma kaatui Instagramiin. Meinasin ensin ostaa S3:n, mutta pidettyäni kaupassa kyseistä mallipuhelinta kädessäni totesin sen liian isoksi minun makuuni. Niinpä otin askeleen pienempää kohti ja alkoi hillitön Samsung Galaxy S2 Plussan metsästäminen.

Edellistä puhelinta hankiessani tein hätäratkaisun ja valitsen sen toiseksi kivoimman värin, koska en jaksanut jäädä jonottamaan sitä ykköstä. Tällä kertaa en halunnut kompromisseja ja niinpä kiersin sitten kaikki tämän kaupungin kaupat tuon omani perässä. Koska valkoinen piti saada. Ja en tosiaan tiennyt, että puhelin on noin suosittu! Ei löytynyt. Kunnes pari päivää myöhemmin satuin bongaamaan netistä, että Verkkokauppaan oli tullut muutama kappale.

Menin sitten myös lupaamaan, että kirjoitan tuosta puhelimesta jotain arvioo, jahka saan käyttökokemusta. No, mikään puhelinasiantuntija en tosiaankaan ole, Google tietää paremmin, mutta kirjoitan vähän siitä, miten puhelin toimii minulla ja mitä ylipäätään puhelimella teen.


Instagram tosiaan innoitti uuden puhelimen ostoon. En tiedä miten muilla, mutta minulla tuo Instagram on alkanut kaatuilla jatkuvalla syötöllä. Vaikka kaatuilu alkoi (tai ainakin kuvittelen näin) uuden puhelimen hankinnan kanssa samoihin aikoihin, niin uskoisin, että vika on sovelluksessa. Odottelen tässä uutta päivitystä, jospa alkaisi toimia paremmin. Mutta käytän tuota Instagramia silti. Vähän saatan kiukutella, mutta yksikään päivitys ei kyllä lagaamisen takia jää tekemättä. Haha!


Tuohon Instagrammailuun liittyy myös tuo kamera! Aivan mieletön ero vanhan Minin kameraan, toki muihin puhelinkameroihin ei oo vertailupohjaa. Mutta saa kulkaa kameran etupuolellekin, niin oman naaman kuvaaminen on monin verroin helpompaa! Kamerassa on vaikka mitä tehosteitakin, joita tosin en oo kauheesti käyttänyt, koska muokkaan kuvat kuitenkin joko ihan vain sillä Installa tai esim. Pixrl-o-maticilla. Kiitos tämän kameran, minun pokkarikuume on haihtunut oikeastaan kokonaan. Käypi kakkoskamerasta myös tällaiselle kuvaperfektionistille.


Oon myös yrittänyt opetella kuuntelemaan musiikkia puhelimella. Torstaisin kuuntelen autossa töistä palatessa YleX:n (eli siihen aikaan Yle Puheen) Alia ja Husua ja kun hyvät jutut jäis muuten kesken, niin nappaan napit korviin ja lähden vielä iltalenkille. Latasin tuohon YleX:n radiosovelluksen, mutta se tuntuu tökkivän melko pahasti. Höh. Spotifynkin päivitin Premiumiin, jotta tuo puhelinkuuntelu ois mahdollista. Tosin homma on vielä vähän hakusessa, koska en osaa kuunnella musiikkia esim. lenkillä.


Ja sitten tietysti käytetyin sovellus on WhatsApp Messenger, jota käytän lähinnä yllä olevan kaltaisten järkevien keskustelujen käymiseen. Ja lähetän ympäriinsä kuvia Batmanista ja ruuastani. Siinäpä ne. Hehe.

Bloggerinkin tuohon laittoin, mutta aika onnettomalta vaikutti ja on siis toistaiseksi jäänyt käyttämättä. Blogi siis päivittyy edelleen tietokoneella, samoin blogien lukemiset. Uutisia saatan lukea puhelimella, katsoa säätietoja jne.

Jos tuosta nyt jotain arvioo heittäis, niin ihan riittävä vehe minun käyttöön, kun tuo hintakaan ei ole paha. Välillä vähän saattaa lagailla koko homma, mutta toisaalta niin lagailee tietokonekin, jos sitä ei käynnistä toisinaan uudestaan. Tämän kanssa on kuitenkin paljon lepposampaa kuin sen vanhan, joka sammutti itsensä joka toinen minuutti. Ja en tosiaan tiijä, että miten esim. muilla Android-puhelimilla tuo jumittelu on yleistä sitten. Raskaampaan käyttöön kannattaa jo ehkä miettiä sitten vaikka sitä S3:a.

Vinkkejä kivoista, erityisesti kuvanmuokkausohjelmista otetaan vastaan!!


Nyt minua oottaa pussi karkkia ja joku toistaiseksi tuntematon leffa! Sain nimittäin iltapäivän piristykseksi muistitikun ja yllärikasan herkkuja, eiköhän niillä saa loppuillan kulumaan mukavasti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!