14. toukokuuta 2014

Minikeittiön sisustusta

Meidän keittiö on yksi murheenkryyni. Ollaan etsitty sinne jotain ylimääräistä laskutasoa, joka toimisi parhaassa tapauksessa myös säilytystilana. Sellaista ei kuitenkaan tuntunut löytyvät mistään, sillä tilaa on erittäin rajoitetusti eikä toisaalta oltu valmiita panostamaan tähän kovin suuria rahallisia summia. Ikeassa sain kuitenkin jonkin hämärän ajatuksen, aivan päinvastaisen kuin oltiin mielessämme aiemmin kaavailtu.


Ikeassa törmäsin tuollaiseen "kellarihyllyyn", joka oli koottu metalliputkista ja parista tasosta. No, ajatushan on sillä tavalla täysin kuolleena syntynyt, että meidän taloudessa leijuu melko runsaasti pölyä, kiitos aktiivisen ja karvaisen koiran. Avohylly ei siis ole mikään paras ratkaisu. Mutta heh, nämä hyllyt eivät kerääkään pölyä samaa tahtia kuin esimerkiksi puinen taso! Nyt ainoastaan tavarat keräävät pölyä... (Sitä ne tosin keräsivät myös sillä edellisellä tasollaan, mutta tuplasti ahtaammin.)


Muratin bongasin vasta hyllyajatuksen jälkeen, mutta olin jättää sen kauppaan, koska mihin sen laittaisin? Onneksi Rezalla leikkasi ja totesimme sitten yksissä tuumin, että olin juuri päättänyt ostaa hyllyn, joka suorastaan huutaa roikkuvaa murattia pehmentämään kokonaisuutta. Nakkasin ostoskoriin vielä pienen sinkkiämpärin ja enpä voisi paljon tyytyväisenpi olla. Olen innoissani näistä viherkasveista, kun ekaa kertaa ikinä palmuni ovat selvinneet talvesta elinvoimaisina! Sain myös muutaman kaktuksen hoivattavakseni, niistä olen haaveillut jo useamman vuoden!


Parasta tässä hyllyssä on kuitenkin ilmavuus. Se ei juuri tunnu vievän tilaa, vaikka onkin vähän kuin tulvan tuomana keskellä keittiötä. Näitä hyllyjä pystyy kokomaan kaksi päällekäin, joten mikäli lisätilalle tulee yhtäkkiä tarvetta, niin en usko korkeammankaan ratkaisun näyttävän huonolta. Tosin sitten jouduttaisiin jo tekemään seinäänkiinnitysratkaisuja, näin yksinään totesin tuon olevan meille riittävän tukeva ilmankin. Nyt pitäisi vain pystyä pitämään tuo riittävän vajaana romusta.
Hylly sopii kivasti yhteen toisen ongelmanratkaisun kanssa. Tuskailtiin koiranruokasäkin kanssa, se kun ei meinannut mahtua yhtään mihinkään ja pyöri aina jaloissa. Niin nätti kuin semmoinen viidentoistakilon muovisäkki onkin, niin todettiin peltiämpäri paremmaksi ajatukseksi. 

Keittiö alkaa olla nyt kunnossa, sen sijaan pistin olohuoneen uusiksi. Tai no, osittain vasta ajatuksen tasolla. myön vanhan ruokailuryhmäni, nyt tarvitsisi enää löytää uusi pöytä. Tuolit ostin jo kirpparilta. Lisäksi olen haaveillut maalaavani seinät, yhden liitutaulumaalilla. Täytyy vain kysyä vielä lupa vuokraisännältä. 

Miltä keittiö kaikessa karuudessaan näyttää? Minusta ei ollenkaan niin karulta, kuin kellarihylly voisi antaa ensin ymmärtää.

4 kommenttia:

 1. Vastaus kysymykseen: siistiltä, sanan varsinaisessa merkityksessä:)
  (Ja hyvältä muutenkin.) Ä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä toistaiseksi on siisti.. Mutta ei tuohon onneksi kovin paljoa mahdu, jos nuo kattilat edes saa tuonne alas, niin helpottaa jo kummasti! Ei tarvitse enää säilyttää hellalla.

   Poista
 2. Me ollaan kans tuskailtu uudessa kodissa koiranruokasäkille paikkaa, kun ei sellaista turhaa kaappitilaa oo tuntunu löytyvän. Niinpä viime viikolla ite heitin juuri samanmoiseen tynnyriin (tosin vihreään) nuo ruuat! Sattumaako? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Hyvä sattuma tosiaan, mikäli näin on! Oisko jokseenkin sama maku meillä? Paitsi värin suhteen... :D Tai sitten tämä on vaan se itsestäänselvin ratkaisu sen jälkeen, kun kaappitila on loppu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!