11. huhtikuuta 2010

Pietari-juttuja

En muista milloin olisin ollut väsyneempi ja nauttinut kotona olosta näin paljon! Reissu oli kuitenkin aivan huippu, selvittiin ilman suurempia kommelluksia, edes kameraa ei pöllitty tällä kertaa. (En pienennä kuvia tällä kertaa, joten ne saa kasvamaan klikkaamalla.)

Jo ensimmäiset tunnit paikan päällä todistivat, että Venäjällä voi nähdä mitä vain! Aloitettiin kaupunkiin tutustuminen kiertoajelulla. Opas selitti jotain Pietarin historiasta tai rakennuksista, kun nähtiin kadulla nainen karhunpennun kanssa. Koko bussi sekosi täysin, opasta lukuunottamatta. Opas ihmetteli, että mikä meille tuli ja vastauksen kuultuaan tokaisi ohimennen vain, että eläin on sirkuskarhu. Huppua!



Kauneinta Venäjää puolen tunnin ajomatkan päässä Pietarin keskustasta sekä aivan sitten aivan keskustasta. Ihastuin Pietariin. Suurin osa kaupunkia oli tätäkin karumpaa, mutta ne rakennukset ja paikat, joita arvostettiin, olivat sitäkin kauniimpia. Luin kesällä pari romaania, jotka kuvasivat tsaarien aikaista Venäjää. Vasta paikan päällä pystyin kuvittelemaan, millaista elämä palatseissa on voinut olla. Ajattelin poiketa kirjastossa jo heti ensi viikolla ja lukea Laila Hirvisaaren sarjan uudestaan, tällä kertaa ihan loppuun saakka.




Talvipalatsi ja Eremitaasi olivat matkan ehdottomasti hienoin paikka! Pilaan ehkä tuon alimman kuvan hienon seinän seisomalla sen edessä, mutta kyseinen kuva on harvoja minulta löytyviä kuvia, joissa olen itse ja joissa ilme tms. on edes jokseenkin siedettävä. Erotuin ehkäpä noista paikallisista, kymmenen sentin korolla viipottaneista pietarilaisnaisista...




Myös Katariinan palatsi, eli tsaariperheen kesäasunto oli myös erittäin hieno, yllätys, yllätys. Kerroin jo Tommille tarinan siitä, kuinka mies voi antaa puolisolleen lahjaksi jotain näinkin vaatimatonta... Tilat olivat toki Talvipalatsia paljon pienemmät ja yksipuolisemmat, mutta kyllähän tuollakin olisi voinu asua. Eihän toi ollut kun vaan se kesäasunto. Alimmassa kuvassa on yksi tanssisalin sisäänkäynneistä.

Ihmeteltiin muuten paikallist narikkakäytäntöä. Kullakin naulakkorivillä on oma narikanhoitajansa. Katariinan palatsin narikka oli ääriään myöten täynnä, lukuunottamatta kahta tyhjää naulakkoriviä. Neljä narikanhoitajaa istuu tiskin takana tekemättä yhtään mitään. Kukaan ei voinut ottaa meidän takkeja sisään, koska kyseisten rivien vastuuhenkilö ei ollut töissä. Hienosti organisoitu juttu. Tää oli taas näitä Vain Venäjällä -juttuja.



Kirkko Veren Päällä. Sisälle ei valitettavasti lähdetty, joten täytynee lähteä Pietariin uudemmankin kerran. En jaksa tehdä montaa yksittäistä postausta aiheesta enkä halua tehdä mitään kolmen metrin postausta, joten tässä tämmöinen lyhyt tiivistelmä ja parhaat palat reissusta. Ostin kuitenkin mm. superkivoja t-paitoja ja yhden laukun sekä koruja, joten jos saan aikaiseksi, niin voisin tehdä niistä oman postauksensa.

Loppuun vielä pari kuvaa meidän hotellihuoneesta:



Olohuone ja kylppäri. Majoituttiin tosian tuolla Grand Hotel Europessa, joka on vaatimaton viiden tähden hotelli keskellä Pietaria. Hotellissa on useita ravitoloita sekä oma suklaatehdas. Tuommonen opiskelijabudjetin valinta, mutta kyllähän tuolla nukkui...

Okei, kyseessä oli siis koulun reissu ja tehtiin erilaisia yritysvierailuja. GHE oli yksi kyseisistä yrityksistä, joten saatoin hieman huijata teitä. Mutta mikäli rahaa löytyy ja hotelli Pietarista on hakusessa, niin varausta menee vaan. Esimerkiksi paikan hienoin sviitti maksaa about 2500 euroa yöltä, ei paha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!