14. toukokuuta 2011

Nopeita autoja ja kauniita naisia

...Mitäpä sitä muuta lauantai-ilta kaipaa? Kun olin taas päivän leikkinyt hyvää emäntää (tein lihapullia ja kauralastuja), niin suunnattiin leffaan katsomaan Fast Five ja yllätti kyllä positiivisesti. Ei ne aiemmatkaan osat huonoja oo, mut tässä oli jotain enemmän. Tosin oon ehkä missannu sen nelosen ja muutenkin noista katselukerroista on hetki aikaa.


Koska saatiin autokyyti, niin uskalsin jo laittaa sukkahousut ja shortsit ja tiedän, että se on teiniä, mut meikähän vähän on. Ei tuolla kyllä silti liian lämmin ollut.

Mutta siis, nukuin viime yönä ehkä parhaiten ikinä. Menin melko myöhään nukkuu, koska ensin panikoin sen pelin ja sitten odotin vielä Tommin kotiin. Tänään jaksoikin sitten painaa menemään. Tein niitä kreikkalaislihapullia, mut en ottanu niistä kuvaa, koska kamerasta olikin akku loppu. Toisaalta ihan hyvä, ne oli parempia miltä ne näytti, eikä makukaan ollut odotetunlainen. Katselin eri ohjeita netistä ja päädyin oliivi-feta-tomaattipyre -komboon ja sain tomaattilihapullia. Ihan kivoja, jos siis haluaa tomaattilihapullia, mutta itse olisin toivonut, että se feta ja oliivikin olisi maistunut sieltä... (Ohje on postauksen lopussa, ja se on siis taas joku yhdistelmä kaikkia netistä löytyneitä ohjeita.)

Oon jotenki hömähtänyt kaikkeen kreikkalais-alkuiseen. Siis en oo koskaan syöny kreikkalaista ruokaa kreikassa. Vietettiin siellä kyllä pari päivää, mut koska oltiin paikallisten leirintäalueella, niin ei törmätty kuin suklaalettuihin. Eikä siellä alueella tainnu olla ravintolaa, pelkästään ruokakauppa. Ne grillas jokainen omat ruokansa ite asuntoautojen kaasuhelloilla ja me tehtiin trangialla omat sissimuonat teltan edessä. Yhtä hyvä, ku mentiin Venetsiassa muka syömään aitoo italialaista pitsaa ja paikka olikin joku kiinalaisten omistama. Tai ku oltiin Milanossa ja mäkkäri ei ollu auki, niin päätettiin mennä sitte syömään italialaista pastaa ja ainoo paikka auki oli joku pubi, josta sai puolikypsää tagliatelleä.


Tein tänään siis myös kauralastuja, mutta niistäkään ei oo kuvia, koska unohdin laittaa sen kameran latautuu. Ja ihan hyvä niin, koska niistä paloi noin kaikki, yhtä lukuunottamatta. Ihan hyviä ne kuitenki on, ku rapsuttaa pahimmat karsinogeenit pois. Eli oisko tässä nyt hetkeksi kokkailtu riittämiin ja jos jätettäs nyt toi keittiöpuoli muiden huoleksi taas. Tiskipöytäkin taas kiittää tästä päivästä. (Miten miehen sais kiristettyä tiskaamaan kolmatta kertaa peräkkäin?)

Sellainen se päivä, nyt yrittäisin katsoa noita viisuja, mut meidän televisio on taas luonnollisesti eri mieltä asiasta. Ääh. Huomenna sitten joutuu tekee jonkun suunnitelman, sillä toi jääkiekkopeli tulee olemaan aivan kauheaa katsottavaa. Ja kauheeta tulee olee, että pakko valvoa myöhään ja maanantaina on työpäivä. Siis ihan oikeesti nyt, maanantai kansalliseksi vapaapäiväksi!



Kreikkalaiset lihapullat

2 dl vettä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
jauhelihaa
fetajuustoa murskattuna
oliiveja paloiteltuna
400 g jauhelihaa

Sotketaan ekaks vesi ja korppujauhot, annetaan turvota ja lisätään loput aineet. Pyöritellään palloiksi ja paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sipulia en laittanu, koska aattelin laittaa sitä perunamuusiin, kun tuota matskua oli tuossa nii paljon, mut unohtui... Ois varmasti ihan hyvä lisä ollu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!