19. huhtikuuta 2012

Kuraa, rapaa ja rantakuvia

Pyöräilykausi korkattu! Tosin äitin pyörällä, koska oma on jossain Kajaanissa, puolimetrisen hangen alla. Ja lukko on umpijäässä, joten ajamaan sillä päässee vasta joskus Juhannuksen paikkeilla, kun pakkaset hellittävät. Oisko ollu pyörällä osuutta asiaan, mutta homma kävi aiempia vuosia kivuttomammin. Tai sitten todennäköisempään vaihtoehtoon: Minun reidet on nykyään huippukunnossa. No heh.


Kovin nautinnollinen tää pyöräilykauden aloitus ei ollu. Lunta tuli vaakatasossa, joten katsoin parhaaksi vetäistä päälle toppatakin. Ihan hyvä vaihtoehto, meinasin nimittäin toppauksista huolimatta paleltua töissä, kun jouduin olemaan puoli tuntia ulkona. Siis hirveetä... Huomenna laitan toppahousut ja karvalakin ja lämmitän mieltäni sillä ajatuksella, että oon viikon päästä lähössä reissuun enkä vietä vappua Suomessa. Perinteisesti kirjastonnurmella räntäsateessa. Sormet kohmeessa. Takapuoli märkänä. Harmittaa kauheesti...

Uhmasin tuota säätä vielä sen verran lisää, että töistä kotiin pyöräiltyäni vaihoin haisaappaat kunnon varsikumppareihin ja kahlasin kameran kanssa rantaan. Batman jäi tällä kertaa kotiin, mutta myöskään joutsenia ei näkynyt. Kuvailin sitten (taas) kiviä, oksia, puroa...


Tää kevätaika on yks surkeimmista valokuvaussesongeista, ainakin omasta mielestäni. Nään joka paikassa vaan harmaata lunta, kuraa ja mutaa, roskia ja latteita värejä. En jaksa juurikaan innostua kameranulkoilutusajatuksesta, vaikka tuolta löytäisi varmasti paljonkin ikuistamisen arvoisia yksityiskohtia. Minä vaan satun näkemään ne pelkät kuralammikot niiden värikkäiden kumisaappaiden sijaan. Huono puoli tässä on se, että motivaation puute tässä valokuvaushommassa näkyy äkkiä myös täällä blogin puolella. Tarttisin äkkiä studion ja ihmismalleja paikkaamaan tätä ulkokuvaussaamattomuutta! Loppukevät on jo sentään vähän kivempaa, kun maa alkaa vihertää ja puihin ilmestyy hiirenkorvia.

Valitettavasti tuo vihertävä nurmikko on tällä hetkellä melko harmaa ja metrisen hangen alla.


Ja kuten kuvasta näkyy, järvikään ei vielä lainehdi kovinkaan sinisenä eikä pahemmin kimalla auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Lisäksi olisin mielelläni poseerannu tuossa bikinit päällä, mutta valitettavasti neuleessakin oli sen verran vilpoista, että luovutin muutaman nopean kuvan jälkeen ja kiskoin toppatakin niskaan. Kun minä olen rantakunnossa, niin ranta ei ole kunnossa.

Bikinien sijaan tätä minun päivän asua täydensivät nuo ah, niin naiselliset kumisaappaat. (Jotka muuten mätsäisivät väriltään täydellisesti niihin bikineihin...)


Kumppareita lukuunottamatta (töissä minulla oli siis viininpunaiset haisaappaat) mentiin melko värittömällä linjalla. Nuhruinen neule, jota piristämään iskin kaulaan parit helmet. Hiukset vetäisin löysälle ponnarille, koska tänään oli pipopäivä. Paitsi että pipona oli pinkki paljettipipo, joka ei nyt sitten tallenunut yhteenkään julkaisekelposeen kuvaan, mutta lupaan ottaa siitä kuvan seuraavalla kerralla, kun se tästä päästä löytyy! Pinkki paljettipipo... Terkuin Suvi 6v.

Kuvauspaikkana tällä kertaa siis meidän ranta. Tuossa kasassa on sekä nuotionympäryspölkyt, laituri, piknikpöytä ja tynnyri. Ja syy noiden kaikkien kasaantumiseen yhteen läjään on pikkuveli ja lumilautailuharrastus.

Miten teillä, latistaako vai innostaako kevät valokuvaushommiin? Vai onko sillä vuodenajalla mitään merkitystä?

2 kommenttia:

 1. On sillä, kevät on niin ruma vuodenaika... En ymmärrä sitä klassista kevätlässytystä, että linnut palaa ja luonto herää ja on niin kaunista! Ehkä se johtuu tästä maantieteellisestä sijainnista; täällä kevät on vuodenaika, jollon lumi sulaa ja on likaista. Kaikki on harmaata ja märkää. Sitten kun koivuihin tulee lehdet, niin mun näkökulmasta se on sori vaan jo kesä.
  Että niin. Pahoittelen purkausta. Tunteita herättävä aihe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihan oikein! Purkaukset on täällä sallittuja, kun ne on aiheellisia... ;)

   Mutta tuo maantieteellisnäkökulma on niin totta! En oo koskaan ennen ajatellu asiaa noin. Ja kyllä, useinhan se ns. kauniin kevään kausi on niin lyhyt ja myöhään, että sama laskea jo kesäksi! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!