4. maaliskuuta 2012

Hellurei hulinaa!

Yritin just googlettaa verbiä "olla tiirakkana". Minulle tuo on ihan tuttu, mutta kävi tuossa ilmi, että esim. Heli ei ole sitä kuullutkaan. Ilmeisesti se on melko vähän käytetty, koska googlekaan ei oikein osaa antaa minulle mitään selkeetä asiaan liittyen. Jossain luki, että ois Karjalan murretta, mutta en tiedä. Nyt jos joku muukin tuntee kyseisen verbin ja sen merkityksen, niin heittäkää kommentilla kotipaikkakuntaanne! Ilmeisesti voisin harkita murretutkijan uraa tällä kiinnostuksen tasolla taas... Heh.

Mutta sitten varsinaiseen aiheeseen!


Tänään oli taas aivan upea päivä, noin niin kun sään kannalta. Suunnittelin jo eilen lähteväni retkelle ja tänään sain Helin ja Helin poikaystävän houkuteltua mukaan. Batman oli siinä vaiheessa jo puolessa matkaa menossa. Ei jäänyt epäselväksi, kuka oli innokkain retkeilijä.

Meillä on pihalla grillikatos, mutta koska oltiin päätetty lähteä ihan oikealle retkelle, niin pakattiin halot pulkkaan ja makkarat reppuun ja käveltiin neljäsadan metrin matka rantaan.Vanhoina Entisinä partiolaisina saatiin nuotio syttymään vaikka operaation haastavuudesta päätellen otin halot juuri siitä väärästä pinosta. (Itse asiassa miksailin kahden eri pinon halkoja, kun en ollu varma kummat on kuivempia.) Hiillosta ei luonnollisestikaan jaksettu odottaa, vaan paistettiin makkaroiden pinta mustaksi liekillä. Lisäksi eväänä oli tietenkin kotimehua ja muutama fanipala.

Otin aurinkolasit käyttöön ekaa kertaa tälle vuodelle. Ja ihan hyvä, että otin. Sain nimittäin pienen päänsäryn tuosta kirkkaudesta, vaikka pidinkin niitä laseja päässä. Paitsi välillä otin aurinkoa ja en halunnut pandoja. (Jep, oon vakaasti siinä uskossa, että päivetyin tuon lyhyen retken aikana huimasti.) Aurinko muuten lämmittää jo ihan mielettömästi! Meillä oli aamulla vielä -17 astetta pakkasta, mutta auringonpaisteessa tuli kuuma. Ja kun sitten lähdettiin nuotiolta kotia kohti ja aurinko meni pilveen, huomasi heti, että viileni.Huomenna tää "lomailu" keskeytyy hetkeksi, kun lähden pyörähtämään Kajaanissa. Jospa tällä kertaa saisin tapaamiset hoidettua. Lisäksi ajattelin hakea kengät kämpiltä ja pyörähtää matkalaukkuostoksilla... Ajattelin ottaa spesiaalikengät mukaan, koska oon kuitenkin lähdössä ihan kaupunkilomalle. (Jep, minulle Helsinki on melko iso paikka tämän 1 600 asukkaan kylän jälkeen...) Ja sitä paitsi, torstaiksi on aika mehukkaita suunnitelmia, mutta niistä sitten jälkeenpäin, mikäli kaikki menee nappiin! Uuden matkalaukun ajattelin hankkia, koska äidin matkalaukku on liian iso ja minun matkalaukku on ehkä liian pieni. Alkuperäinen suunnitelma rinkasta on lopullisesti hylätty... Hehe.

Heh, otsikko tulee muuten tuosta parhaillaan käynnissä olevasta naisten ampumahiihdon mm-kisojen takaa-ajosta, kun selostaja heitti kyseisen huuhdahduksen ilmoille onnistuneen suomalaissuorituksen jälkeen. Saatettiin pikkuisen hymyillä ääneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!