18. maaliskuuta 2012

Revontulipilviä

Laitanpa nyt jakoon vähän vanhempaa kuvamatskua, kun en tämän päivän kalastus- ja avantouintireissuilla (eivät siis liittyneet toisiinsa juurikaan) ei tullut kameraa kannettua. Ja muuta raportoimisen arvoista ei tänään sitten tapahtunutkaan.

Olin menossa perjantai-iltana nukkumaan (coolisti puoli yhdentoista aikaan, tää elämä on välillä niin kovin villiä) ja valot sammutettuani vilkaisin sattumalta ikkunasta ulos. Koko taivas hehkui vihreänä, joten nukkumaanmeno vähän pääsi venähtämään minun juostessani kameraa, muistikorttia ja jalustaa ympäri taloa. Saatuani vaatteet päälleni ja ulos päästyäni totesin, ettei siellä taivaalla nyt mitään kovin hienoja revontulia enää sitten olekaan. Tai ne revontulet oli taas ehkä toisella puolen kylää. Meillä taivas näytti lähinnä pilviseltä, joka nyt sitten ilmeisesti olikin kuitenkin jotain revontuliutua, sillä kameran kautta katsottuna ne "pilvet" hohtivat vihreinä.

Otin muutaman kuvan tähtitaivaasta ja lähdin pettyneenä nukkumaan. Jospa tälle talvelle riittäisi vielä revontulionnea...


4 kommenttia:

 1. Häh, mun mielestä noi on tosi upeita o_o No toisaalta täällä kaupungissa ei ikinä mitään näykään... Ei edes tähtiä noin kirkkaina. Kiitos kaupungin valot. :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No, ehkä toi minun pettymys johtuu lähinnä siitä, että odotin niin upeeta näkyä sen perusteella, mitä sisältä näin. Kylän valot meinaa olla täälläkin ongelma heti kun valotusaikaa pidentää tarpeeksi. Taivaasta tulee äkkiä vaaleanpunainen. Ei kiva. Siksi haaveena olisikin päästä esim. meijän mummulaan kuvailee. Siellä ei oo valoja lähimaillakaan! Jo tähtiäkin saisi näkymään paljon enemmän! (Ja tosiaan, tuossa yläkuvan oikeessa reunassa myös tuo suuri ja kirkas valo on tähti!)

   Poista
 2. uu vähän kiva! mä en oo koskaa nähny oikeesti revontulii tai et vaan kuvissa ja hienoiltahan noi näytttää :))

  http://iiiiddaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu niin hassulta, että ees moni täällä asuvista kavereista ei oo nähny ikinä! Eihän nuo mitään jokailtaisia ilmiöitä ole ja itseänikin säväyttävät joka kerta, mutta silti! :D Jospa sinäkin kuitenkin pääsisit näkee joskuspian revontulia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!