20. helmikuuta 2015

Lumiloma Iso-Syötteellä

Päästyäni tiistaina töistä pakkasin lumilaudan kainaloon, hyppäsin kaverin autoon ja hurautettiin ajaa muutaman tunnin matka Syötteelle. Edellisestä rinnelomastani on vuosia aikaa ja ylipäätään lautailu on viime talvina jäänyt aivan liian vähälle. Jännitystä tämänkertaiseen reissuun toi minulle uuden kohteen lisäksi myös uusi majoitusmuoto: Yövyimme mökin sijaan kaverini asuntovaunulla ja niin minustakin tehtiin ainakin hetkellisesti karavaanari.

Syöte on minulle nimenä tuttu ja viime syksynä suunnittelin lähteväni alueelle vaeltamaan. Päädyttiin sitten kuitenkin kiertämään ns. pienempi karhunkierros Kuusamossa ja Syöte jäi toiseen kertaan. Toinen kerta tulikin nyt sitten hiukan toisessa muodossa. 

Syötteellähän voisi tehdä vaikka mitä, mutta rajallisen ajan vuoksi me jätettiin retkeilyt toiseen kertaan ja vietettiin päivä rinteessä ja rennosti after skissä. Tosin myöhäisen illan disco vaihtui sitten saunaan ja leppoisaan oleskeluun vaunulla.

Meille sattui varmaan yksi talven parhaista rinnepäivistä. Aurinko paistoi, lämpötila oli pari astetta pakkasen puolella ja tunturin huipulla oli lähes tyyntä. Reissusta jäi niin mukava fiilis, että aloin jo haaveilla uudesta reissusta kevättalvelle. Jos olisi aikaa, voisi alueella viettää useamman päivän ja vaikkapa vuokrata lumikengät ja tutustua kansallispuistoonkin. Ainakin viimeistään lumien lähdettyä laitan lopultakin vaelluskengät jalkaan ja lähden valloittamaan Syötteen metsiä.

Postauksen kuvat ovat muuten pääosin puhelimella otettuja, koska rinteessä heiluessa järjestelmäkamera olisi ollut liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!