6. helmikuuta 2015

Retkipäivä

Haaveilin makkaranpaistoretkestä, mutta en sitten ahkerankaan googlettelun jälkeen löytänyt Oulusta mukavaa paikkaa, jossa olisi talvikunnossapito ja joka olisi saavutettavissa ilman suksia tai lumikenkiä. Päätin sitten mennä tutulla ja turvallisella, joten otin suunnaksi Hietasaaren. Makkarat tosin jätin nekin kauppaan, mukaan lähti vain termospullollinen kaakaota. Pääasia, että päästiin ulos touhuamaan. Yritin ensin jäälle Nallikarin kohdalta ja pääsinkin, mutta melkoisen työn ja tuskan takana se oli, kiitos upottavan hangen. Fiksuna tyttönä palasin sitten vieläkin upottavampaa reittiä takaisin. Siirryin sitten auratulle ulkoilureitille, jonka päässä oli hyvä polku jäälle. Polulla törmäsin vielä katiskamummoon, jonka kanssa juteltiin tovi koirista ja kalastuksesta. Kävelin hetken matkaa jäätä pitkin, mutta jään päällä alkoi olla sen verran paljon vettä, että pelkäsin sukan kastuvan ja palasin takaisin. Olin jo lähdössä kotiin, kun muistin kaakaotermarin. 

Olin jo valmiiksi vähän viluissani jutteluista ja kuvaamisista, joten hörppäsin nopeasti pari kupillista ja jatkoin matkaa tuulensuojaan. Kiertelin kotiin Hietasaaren huviloitten kautta. Vielä toissatalvena rakennukset näyttivät hylätyiltä. Kukaan ei näyttänyt käyneen paikalla koko talvena, mutta nyt usean huvilan ikkunaan oli ilmestyneet jouluvalot tai pihaan oli kolattu pieni kinttupolku. Onpa kiva, ettei näitä ihania mökkejä olekaan unohdettu!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tosin tuo päällä tulee vähän semmonen huomioliiviolo, mutta eipähän jää seinäruusuksi... :D Varsinkin, kun pistän päähän tuon mätsäyspipon.

      Poista

Kiitos kommentistasi!