12. maaliskuuta 2015

Tähtiin ei koskaan kyllästy Canon 7D + 15-85mm f/3.5-5.6
Pilvettöminä iltoina kannattaa tosiaankin katsella taivaalle. Minusta tuntuu, että tähdet ovat nyt normaalia kirkkaampia. Lisäksi nyt on hyvin lauhaa, joten kameran säätäminen ja hangessa seisoskelu on huomattavan miellyttävää. Kuu on toki nyt pienenevä, joten se nousee myöhemmin ja valaisee vähemmän. Myöskään lumettomat puut eivät heijastele valosaastetta taivaalle.

Kävin taas kotirannassa kuvailemassa. Tällä kertaa tosin aivan pikaisesti ilman suurempaa taiteellista ajatusta. Ensi kerralla voisi jo ehkä vaihtaa maisemaa. Täytyy etsiä jokin suo, jossa vanhat kelohongat kurkottelevat kohti avaruutta... Ensimmäisessä kuvassa on pohjoistaivas linnunratoineen, alemmassa taas kuva enemmän etelän suuntaan. Voi, kun osaisin erottaa tuolta tähtikuvioita!

(Ensimmäisellä kuvalla on jotain ongelmia bloggerin kanssa, olen pienentänyt sen kokoa, mutta blogger vain jumittaa ja näyttää sen edelleen aivan liian isona, vaikka koon pitäisi vastata alempaa kuvaa. Tosin jotain tämä sentään teki; Nimittäin kuvasta aivan mössöä. En jaksa nyt enää taistella asian kanssa, joten luovutin ja menen rapsuttamaan Batmania.)

5 kommenttia:

 1. Mie tuossa just yks ilta kotiin pyöräillessäni ajoin puolet matkasta katse taivaissa (tooosi turvallista) ja tähystelin tähtiä kun ne oli olevinaan tosi kirkkaita! Ärsytti vaan suunnattomasti kaupungin valosaaste, pitää varmaan viikonloppuna ajella maaseudulle tähtiä bongailemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin nyt kannattaa lähteä liikkeelle kauemmaksikin, vaikka edes hieman keskustan ulkopuolelle. Nämäkin kuvat ovat oikeastaan melkein kylän pinnasta otettuja, eli kyllä katuvaloja jne. on lähellä, mutta tähdet erottuu silti erinomaisesti. Huomasin tuossa talven aikana, että taivasta kuvatessa valkotasapaino kannattaa säätää keinovalolle, niin jää se enin pitkällä valotuksella kuviin tarttuva "oranssisuus" pois siitä taivaasta. :)

   Poista
 2. Mooseksen sauvan tuosta ainakin löytää :D

  VastaaPoista
 3. vai mikä Orionin vyö onkaa.. :d

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!