20. syyskuuta 2016

Saukonselän vaellus 2016

Minun syksyn perinteisiin kuuluu vahvasti saukonselkä. Kyseessä on Ristijärven Saukkovaaran maisemissa kiertävä 12 tai 20 kilometrin mittainen päivävaellus. Omissa mielikuvissa saukonselkäpäivä on aina aurinkoinen ja lämmin, mutta voi olla, että sateisina syksyinä on ehkä skipattu koko vaellus kaikessa hiljaisuudessa. Aika kultaa muistot... No, ainakin tänä syksynä sää oli mitä mainioin! Aurinko paistoi ja reitin tarkeni patikoida paitasilleen ja lenkkari jalassa. Sään innoittamana nappasin kameran kaulaan ja napsin muutamia fiiliskuvia reitin varrelta.Suloinen Tuulentuvan autiotupa, jonka sisältä löytyy itsepalvelumehupiste.


Reitti on vaaramaisemista huolimatta melko helppokulkuinen, sillä jo lähtöpiste sijaitsee melko korkealla, Saukkovaaran laskettelurinteiden yläpuolella. Myöskään omia eväitä ei välttämättä tarvitse kantaa mukana, sillä reitillä sijaitsee pari mehupistettä sekä Lakivaaran laavun miehitetty lettukahvila. (Edestakainen matka lähtö- ja maalipaikalta laavulle toimii näppäränä seitsemän kilometrin juniorivaelluksena, mikäli 12 kilometriä tuntuu liian haastavalta.)

Mikäli tämmöiset helpot vaellukset kiinnostavat ja Saukkovaara sattuu olemaan näppärän kulkumatkan päässä, kannattaa ehdottomasti painaa saukonselkä mieleen tulevia syksyjä ajatellen.

Lähtö- ja maalipaikan hulppea näköala Iijärvelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!