7. helmikuuta 2014

Suvin keittiö on kodin sydän

Löysin herkullisen kuuloisen ohjeen viinibaarissa, Glorian ruoka ja viini -lehteä selatessani, nappasin kännykällä kuvat ohjeesta, enkä tietenkään katsonut lehden numeroa. Mutta ensin silmiin pisti kookosraakajäätelö, mutta kun katsoin uudestaan, niin se suositeltiin tarjoiltavan karamellisoitujen baanaanien kanssa. No, kelpas toki sekin ja aloitin sitten eilisen päivän tekemällä jäätelöt pakastumaan.KOOKOSRAAKAJÄÄTELÖ

400 g kookoskermaa, pieni banaani, 2rkl sokeria, 2 rkl sitruunamehua

Sekoita aineet keskenään tehosekoittimella. Laita pakasterasiaan vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielellään päiväksi. Sekoita välillä. Ota huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoilua.

(No, tajusin nyt, että pistin 400 millilitraa kookoskermaa, enkä 400 grammaa, niin kuin luulin. Heh... En kyllä tiijä, paljonko tuo 400 grammaa sitten olisi millilitroina. Ja voisko tämä selittää hiukan jämäkän jäätelön. Ei tosiaan onnistunu mitkään sekoittelut ensimmäisen tunnin jälkeen.)


KARAMELLISOIDUT BAANAANIT, neljälle hengelle

4 banaania, 50 g voita, 3 rkl fariinisokeria, koristeluun kookoshiutaleita

Sulata voi pannulla, lisää sokerit ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos on kinuskimaista. Lisää kuoritut ja pitkittäin halkaistut banaanit ja anna paistua muutama minuutti. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta lautaselle ja koristele kookoshiutaleilla ja tarjoa kookosjäätelön kanssa.

(En kyllä saanu ite tuosta mitään kinuskimaista ja Ville sano, että ei se onnistukaan ilman kermaa tms. Ootin vaan, että sokeri ehti sulaa ja lätkin banaanit pannulle sen jälkeen.)Oli hyvää, tosin yksistään tuo jäätelö oli vähän tylsää. Tai ehkä maku olisi ollut parempi, jos möykyn olisi antanut sulaa hieman pidempään kuin viisi minuuttia, ehkä jopa ohjeessa suositellut viisitoista. Mutta banaanin kanssa toimi! Toimisi varmasti myös jonkin lämpimän piirakan kanssa.

Mutta tähän blogiin on nyt tullut ruokaohjetta riittämiin, ainakin hetkeksi aikaa. Tosin kyllähän nämä kokkailut menevät aina jännitysnäytelmästä ja tarjoavat tahatonta komiikkaa, kuten tälläkin kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!