20. huhtikuuta 2015

Limingan linturetkellä

Pääsin tänään lähtemään töistä hyvissä ajoin, joten houkuttelin laumani makkaran avulla autoon ja käännettiin keula kohti Liminganlahtea. Liminganlahtihan on yksi Suomen suosituimpia lintuvesiä ja näin kevätmuuton aikaan vilskettä riittää niin torneissa kuin rääseikön puolellakin. Me valittiin kohteeksi Liminganlahden luontokeskuksen torni, jossa olin käynyt Batmanin kanssa jo viime keväänä. (Oltiinhan me yritetty valloittaa myös erästä toista tornia, mutta sen tarinan päätös oli jokseenkin surkuhupaisa.) Samalla ajattelin tutustua myös itse luontokeskukseen, joka oli edellisellä kerralla ehtinyt mennä jo kiinni.


Luontokeskuksessa on ravintola-kahvila, mutta meillä oli omat eväät, joten skipattiin kahvit ja keskityttiin näyttelyihin. Opas kertoi meille ohimennen, että luontokeskuksessa on ympärivuotinen, pysyvä näyttely linnuista ja niiden elintavoista jne. Vaikka en odottanut ennakkoon paljoa, tämä oli kyllä todella mielenkiintoinen näyttely kaikkine oheisaktiviteetteineen, hauskinta oli lintujen tunnistaminen äänen perusteella. Luontokeskuksen aulassa taas on vaihtuva valokuvanäyttely. Myös tämä näyttely oli näin harrastelijakuvaajan silmiin mielettömän upea. Meitä vain poltteli jo lintutorni niin kovin, ettei maltettu oikein pysähtyä sisätiloissa. Luontokeskukseen on muuten vapaa pääsy!


Sää oli kovin epävakaa. Oltiin tornilla, niin aurinko oli jossain harmaan pilviverhon takana. Tuuli oli tosi kylmä ja minä olin jo valmiiksi vähän flunssassa. En sitten riskeerannut ja lupasin lähteä takaisin luontokeskukselle heti kun alkoi viluttaa. Siksipä kuvasaalis jäi nyt kovin heikoksi, mutta pääasia, että pääsi hetkeksi tuulettamaan päätään kaupungin pölystä. Aurinko toki alkoi paistaa juuri parahiksi, kun lähdimme kohti autoa...


Meidän retken kohokohtahan oli siis makkaranpaisto. (Tällä verukkeella siis houkuttelin itselleni matkaseuran.) Luontokeskuksen pihasta löytyy tulentekopaikka ja halkovaja, joten homma oli melkoisen simppeliä. Tällainen city-ihmisen retki tällä kertaa, mutta sopii hyvin keskelle työviikkoa. Meillä oli kaakaot termarissa, mutta laiska olisi hakenut kahvinsa viereisestä kahvilasta. Varteenotettava vaihtoehto tämäkin.


Vaikka kevätmuutto onkin käynnissä, ei maanantai-iltapäivänä ollut minkäänlaista ruuhkaa. Luontokeskuksella oli muutama asiakas ja tornilla pari bongaria, jotka itse asiassa lähtivät hiukan ennen meidän saapumistamme. Saatiin siis olla ihan keskenämme ja Batmankin sai luvan katsella lintuja penkiltä.

Seuraavassa kuvassa on mukana kuvamanipulaatiota:


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!