17. syyskuuta 2015

Kauden ensimmäiset revontulet

Ajoin viikonlopuksi Kainuuseen ja pyyhkäisin pölykerroksen kameran päältä. En olekaan ollut aikoihin näin reipas valokuvaamisen suhteen, mutta oli pakko hieman kerrata laukaisimen ja muiden oleellisten nappien paikkoja tulevan viikonlopun hääkuvauskeikkaa varten. Mutta aloitetaan jo menneen viikonlopun kuvien purkaminen perjantai-illan revontulista. Vahtasin vuoroin taivasta ja vuoroin auroras now! -ennustetta. Vilkuilin kelloa ja työnsin sivuun ajatuksen aamukuuden herätyksestä ja auringon hiipuessa horisonttiin lähdin kameran kanssa rantaan. Ja kylläpä kannatti! Olen pitkään haaveillut nappaavani näitä sulan veden kuvia, jossa revontulet heijastuisivat järvenpinnassa.
 
 


Olisin saanut vaikuttavampia kuvia, jos olisin ottanut auton alle ja ajanut kauemmas kylän valoista, mutta koska kello alkoi olla jo niin paljon ja potentiaalinen nukkumiseen käytettävissä oleva aika alkoi olla laskettavissa yhden käden sormilla, totesin, että tämä menee hyvästä harjoittelusta ensi kertaa varten...

4 kommenttia:

 1. Olisi sittenkin pitänyt lähteä mukaan, hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kyllä mennyt aika hukkaan tosiaankaan, kiitos!

   Poista
 2. Upeita kuvia ja ihanat revontulet! Täällä etelässäkin näkyi joinakin päivinä revontulia ja sain mä jotain kuviakin oikeastaan ensimmäistä kertaa aikaan niistä ja tähdistäkin, vaikka en lähtenytkään omaa parveketta pidemmälle.. :) Joskus ois tosiaan kiva kokeilla kaukana kaupungin valoista, mitä saisi aikaan! Alkoi nimittäin tämä yövalokuvaus vähän kiinnostaa enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä hommassa kyllä nälkä kasvaa syödessä! Sitä huomaa miten paljon parempia kuvia saa kun näkee sen vaivan että siirtyy valoista hiukan etäämmälle, mutta tosi mahtavaa jos pystyy katsomaan revontulia omalta parvekkeelta!! Ei minulle koskaan ole näkynyt, vähintään tuohon lähipuistoon on pitänyt kävellä. :D Onnea sinne tähti- ja revontulijahtiin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!