31. elokuuta 2009

Mehukestit

Kuvien säätäminen se jatkuu, vaikka muuta pysyvää ei maailmassa olisikaan..

Ja jos nyt pysyisin hereillä sen verran, että saisin tämän päivityksen loppuun saakka. On meinaan sen verran hankala pitää enää silmiä auki. Luulen, että tänään alkanut koulu masensi tämän pienen pään totaalisesti. Neljä tuntia viinit ja alkoholijuomat-kurssia yhdelle päivälle on sittenkin liikaa. Ja muutenkin, viininmaistamista ei vielä tänään päästy ennakkosuunnitelmasta huolimatta harjoittelemaan, sillä opettajan viinilasit olivat lukkojen takana ja kenelläkään tuon koulun henkilökunnasta ei ollut avaita kyseiseen lukkoon.. Käsittämätöntä. Koska ketään ei oikeasti kiinnosta kuunnella koulusta tämän enempää, palaan takaisin viikonloppuun. Kerrankin olisi aiheeseen liittyviä kuvia, mikäli saan ne näkymään.

Perjantaina testasin leipurintaitojani ja pyöräytin täytekakkupohjan. Jännittävin hetkihän on tietenkin muutama minuutti siitä, kun kakku on tullut ulos uunista: Lässähtääkö vai pysyykö kasassa. Tällä kertaa lässähtäminen jäi hyvin vaisuksi, joten pienen kauneusvirheen sai korjattua helposti kikkailemalla täytteillä ja kerroksilla. Sisälle kakkuun soossasin mansikoita ja päälle ripottelin suklaata, tuli hyvää!

Tehtiin myös mokkapaloja. Niitten kuorrutus ja koristelu olikin enemmän Tommi-mokkapalaspecialistin juttu. Nekin oli tosi hyviä!


Molemmat kuorrutukset tehtiin vasta lauantaiaamuna varmistaaksemme, että tarjolla on mahdollisimman esteettiset ja kauniit kakut. Ja sitä paitsi, kun kakut saatiin uunista käytiin pikaisella baareilukierroksella (kierrettiin siis ysikutosta). Tommin kaverit juhlivat jonkinsortin epämääräisiä läksiäisiä, ja niinpä, oman elämän puuttumisen seurauksena, hyppäsin mukaan. Ja ah, joinpa sen ihanan minttukaakaon, pitkästä aikaa! (Muistelisin muuten, että viimeksi se maksoi enemmän mitä nyt, voisiko olla?) Kovin myöhään ei pelikunto kestänyt, vaan kipiteltiin öisen kaupungin läpi nukkumaan vielä parhaaseen bileaikaan. Lauantaiaamuna oli siis tiedossa jo tuo aiemmin mainittu kakuntäyttö ja myöhemmin mehubileet.

Sunnuntaina sitten heitettiin muuttokuorma Ouluun ja samalla reissulla käytiin leffassa. Porukan miespuolisten valitsema leffa ei napannut, joten jakauduttiin kahteen saliin. District 9 ja Odottamaton ehdotus (ja käsittämättömän säälittävä suomennos), arvatkaa kummassa salissa minä olin? Oulusta oltiin kotona vasta vähän ennen puolta yötä, ja tänä aamuna kouluun. Vähän väsyttää. Jatkuis vaan tämä kesäloma ikuisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!