21. heinäkuuta 2014

Autio Oulussa

En ole tänä kesänä päässyt koluamaan ainoatakaan autiotaloa. Odotin pohjoisen road tripin aikana törmääväni useisiin hylättyihin koteihin, mutta olin väärässä. Ja jo ennestään tutut talot ovat jo useaan kertaan kuvattuja. Yksi talo on kuitenkin kummitellut mielessä, mutta on jäänyt sijaintinsa vuoksi katsomatta. Se kun tuntui sijaitsevan keskellä omakotitaloaluetta ja melkein yhden asutun talon kanssa samassa pihapiirissä. Kun tämä talo sitten sattui sopivasti reitille, tsekkasin tilanteen lähempää. Näin heinäkuun loppupuolella rakennus olikin peittynyt mukavasti kaiken kasvillisuuden taa ja Pasiahan ei kauaa tarvinnut houkutella mukaan.

Ulkopäin talo näytti hyvältä saaliilta, tosin sijainnistaan johtuen melko vieraillulta paikalta. No, sisällä totuus olikin sitten aivan toisenlainen. Kävi ilmi, että talo on ollut lähinnä romuvarastona ja varastovuosistakin on jo aikaa. Eteisen lattia kasvoi heinää ja osa tuvan katosta oli tullut alas. Mitään talossa elettyä elämää ei varsinaisesti ollut nähtävillä, tosin tämä ei kyllä yllättänyt kuin lähinnä sen puolesta, että odotin talon olevan tyhjä rosvojen jäljiltä. Otin kuitenkin muutamat kuvat ovelta, peremmälle en halunnut seikkailla. Pasi kävi katsomassa kamarit läpi, mutta ainoa kommentti oli "hienot tapetit".


Niinpä, aikamoinen pettymys. Haluaisin löytää kunnon kohteen, tiedän Kainuusta pari potentiaalista paikkaa, mutta harmittaa, miten saamaton olen ollut. Jospa vielä ennen lumen tuloa ehtisin!

2 kommenttia:

  1. The 'film' feel of these photos make the scenery even more haunting, and also a bit poignant. Nice captures.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, nice to hear that! Normally these abandoned homes inspire me but this time the house was a bit boring. It was more a warehouse than a place full of stories. :(

      Poista

Kiitos kommentistasi!