23. heinäkuuta 2014

Melkein unohtunut Ainola

En valita helteistä, mutta myönnän, että nukkuminen on jäänyt vähälle kuumuuden vuoksi. Niinpä sain eilen illalla inspiraation blogin ulkoasun suhteen. (Luonnollisestihan tämä tuli siinä puolen yön paikkeilla, kun herätyskellon soittoon oli kuusi tuntia aikaa, joten pientä viilaamista riittää vielä.) Hetken minimalistinen kausi jäi nyt taakse, sillä halusin banneriin vähän väriä. Ja tämä kun on kuvapainotteinen blogi, niin kuvaton banneri tuntui vähän tylsältä. Alemmasta kuvasta kiitos Helille!

Toissailtana tajusin, että olen unohtanut Ainolan olemassaolon lähestulkoon kokonaan. Mikä vahinko, sillä se on ehdottomasti Oulun kaunein paikka, oli kesä tai talvi. Kesällä nähtävää ja elämää on luonnollisesti enemmän, mutta oma kesänihän on mennyt pitkälti Oulun rajojen ulkopuolella.


Lähdin iltalenkille kameran kanssa, kuinkas muutenkaan. Aurinko alkoi jo laskea, mutta siellä täällä istui pieniä kaveriporukoita piknikillä. Mahtavia nämä lämpimät illat ja yöt! Jos työt ja muut menot antaisivat periksi, lähtisin telttailemaan. Nyt täytyy vain toivoa, että kesä jatkuu pitkään ja telttailukelejä riittää vielä syksylläkin, jotta pääsen purkamaan tämän pahimman eräintoiluni johonkin. Pitikin käydä siellä Lapissa nostattamassa kuumetta...Oma suosikkini Ainolassa on pieni koski taidemuseon tuntumassa. Minulla on tuolta noin kolmesataa kaksitoista erilaista kuvavariaatiota, ja joka kerta keksin lisää. Oon huomannut, että tuo on melko suosittu kuvauskohde, sillä muutaman kerran olen skipannut paikan, sillä en ole halunnut päätyä ihmisten muistikorteille. 

Pakko muuten todeta, että arvostan Fujifilmin keveyttä näissä pitkän valotuksen kuvissa. Eihän minulla mitään jalustaa tietenkään ollut, edellinen kuvakin on käsivaralla otettu! Ei tärrää käsi kameran painosta. Ylemmässä kuvassa sentään tuin kameraa kiveen.


 
Saanko nyt lähteä ostamaan metrilakua? En ole harrastanut sitäkään vielä tälle kesälle, sillä sen ainoan kerran, kun olisin sitä mennyt ostamaan, ei pankkikorttimaksu ollutkaan tilapäisesti käytössä.

3 kommenttia:

 1. Nice to see the x20 handling long exposures, and without tripod. Good results.

  Also, nice change on the banner. Somehow the time my mind works better for ideas and things related to creatvity is in the middle of the night. Does that happen to you often? :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yea, I was really surpsised how sharp that water picture is! With the heavy Canon that wouldn't be possible...

   Haha, it's a same here! And usually it's when I'll have an early morning. That's baaaad. :D

   But how about your x20 project? Any progress with it? ;)

   Poista
 2. I did try the x20 a couple of times in a shop and it quite pleased me. The shop also had prices for under €400, which I found good. The only thing is that recently I bought a quite expensive guitar, so now I will have to wait a little bit until I can buy a camera. Though, the x20 is on the top.

  In the shop I was able to test most of its functions, it is just the way I thought. The only thing that was a little down side was the viewfinder parallax. One of the reasons I am going for the x20 is because it has a viewfinder and I prefer photographing through it. I guess the parallax is just a mater of time, and one can get used to it. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!