9. lokakuuta 2011

Gourmet


Olin varautunut siihen, että kun saan perjantaina Canonin 50 millisen, niin vietän koko viikonlopun katsellen maailmaa etsimen läpi. No, ulkona sitten satoi vettä suunnilleen noin koko viikonlopun tai sää oli muuten vaan kurja, eikä enää kauniin syksyinen. Ainoat kuvat oli sitten säälittävät testiotokset sisältä ja niistäkin 90 prosenttia on sellaisia, joita en täällä julkaise. Ja ne jäljelle jääneet on luonnollisesti niitä epäonnistuinempia kaikista. Heh.

Mut viikonloppu oli huippukiva! Perjantaina löysin vaahteranlehtiä ja tammenterhoja, joista tulin niin iloiseksi, että raahasin niitä kotiin täydet taskut. Ilta meni kotioleillessa hyvässä seurassa, ja lauantaiaamulle olin sopinut lastenhoitokeikan. Päivällä sitten katsottiin Star Wars -episodin viiden ja kuudes elokuva, eli ne loppui siihen ja oon taas astetta sivistyneenpi. (Se Titanic on edelleen katsomatta, mut toisaalta on hauskaa järkyttää ihmisiä kertomalla, etten oo sitä nähny, joten se ehkä saakin vielä olla.) Iltapäivästä käytiin vielä vajaan kahden ja puolen tunnin kävelylenkki, ihan vaan, ettei ois menny sohvalla makaamiseksi koko päivä.


Ja sitten peruskynttiläillallinen. Hirven sisäfilepihvejä ja perunamuussia, tämmöstä joka opiskelijan ruokaa. Ja lähes kaikki oli lähiruokaa. Hirvi oli oman seuran hirvi, perunat ostettu marketista, mutta kuitenkin naapurikunnasta lähtöisin, puolukka-kesäkurpitsahillo oli mummun keräämistä/kasvattamista raaka-aineista ja mummun tekemää ja ruisleipä paikallisen leipomon tuote. Jälkiruokana oli vadelmarahkaa ja vadelmat on minun omin käsin tänä kesänä poimimia. Oikeastaan ainoastaan maitotuotteet ja mausteet oli ei-lähiruokaa. (Ja jos joku nyt hoksaa noi viinilasit ja miettii, että tehtiinkö viinikin ite, niin voin paljastaa, että juotiin niistä laseista maitoa.) Mietittiin tuossa, että jos ravintolassa tämmöisen setin tilais, niin se ois jotain neljäkymppiä.

Tänään oon ollu melko rennosti. Tulin käymään kotona, mutta urheilin sen verran, että käytiin vaaralla patikoimassa. Ei siis oo menny pelkästään laiskotellessa (ja äitin tekemiä ruokia syödessä) tämäkään päivä! Nyt pitäis vielä pakata reppu huomiselle ja aamulla oliskin sitten aikainen herätys ja jahtipäivä! Tiistaina jos taas palais karusti arkeen ja alkais purkaa opinnäytetyötä varten tehtyä tutkimusta.

3 kommenttia:

 1. Onneks olkoon 50 millisestä!
  Mä oon muuten muuttanut ja mulla on siis uus blogi, tervetuloa lukijaksi ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Huomasinkin, kun nopeesti kävin päivityksiä läpi, mut en vielä virallisesti ehtinyt ilmottautua kiireessä lukijaksi! Mut kävin jo kerran vilkaisemassa ja hyvältä näytti. ;)

  VastaaPoista
 3. Oi, mikä koira ja kuvia :)

  kaipaan joululahjaideoita, joten olisi ihanaa, jos kävisit kertomassa blogissani mitä sinä aiot antaa ystävillesi lahjaksi/mitä itse toivot?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!