30. lokakuuta 2011

Lomaraportti

Viikko meni just niiku loman kuuluukin mennä eli sängyssä makoillen. Alunperin suunnitelmissa oli viettää yks sänkypäivä, mutta lopulta vietettiin vaan yksi ei-sänkypäivä. Tosin se vietettiin reteesti ulkomailla, eli Haaparannassa nuuskanhakureissulla. Ite en niin tuosta nuuskasta perusta, etenkin kun sain siitä minuutin vierailusta nuuskatukussa yhdeksän tunnin järkyttävän päänsäryn. Sen sijaan tein pari ostosta Ikeasta. (Joka siis oli se reissun päätarkoitus sen Candy Shopin ohella...)


Jos tuolta Ikeasta ei nyt muuta löydy, niin edullisia kynttilöitä sitten. Tosin omaan kotiin en tuonut mitään, vaan jätin nuo Kempeleeseen, missä siis epävirallista lomaani olin viettämässä. Minulle on luvattu siellä romanttinen kynttiläilta, mutta se on aina kaatunut kynttilöiden puutteeseen. Toiminnan ihmisenä järjestin sen tunnelman sitten itse, harmi vain, että loma loppui just kun saatiin kynttilät viriteltyä... No okei, täytyy myöntää, että kyllä on ollut romanttiset kynttiläillalliset ja kaikki, mut ei todellakaan minun toimesta. Oikeesti vasta opettelen tätä lällyilyä, heh. Mutta en valita!

Sen verran kuitenkin tsemppasin tätä naisen roolia varten, että ostin Ikeasta myös piirakkavuoan, juustokakkuvuokahärdellin tai mikä ikinä se viralliselta nimeltään onkaan ja taikinakulhoja. Enkä niitäkään tuonu tänne Kajaaniin, vaan ajattelin, että on helpompi olla hyvä emäntä jossain muualla kuin kotona. Pistin kulhot testiin jo heti viikonloppuna ja leivoin sämpylöitä. Taikauuni tosin teki ensimmäisestä pellillisestä kiviä, että se siitä hyvä emäntä -esityksestä.


Tosin toinen pellillinen onnistui jo paremmin. Ja jos jotain positiivista haetaan, niin ensimmäisen pellillisen kivettymisestä huolimatta sämpylöistä tuli tosi kauniita, mikä on ihan uutta yhdistettynä Suviin keittiössä. Sämpylät oli ihan perussämpylöitä, mitä nyt lisäsin vähän kaurahiutaleita. Ohjeessa oli desin verran, mut ite laitoin ainakin kolme, koska en tehnyt sitten kuitenkaan sen ohjeen mukaan. (En jaksanut kävellä keittiöstä tietokoneelle kahtoo niitä määriä ja ainesosia.) Ja jos nyt joku luulee, että se kivettyminen johtui jauhojen liikakäytöstä, niin normaalisti niin ois voinu ollakki, mut kun tällä kertaa jätin sen taikinan tarkotuksella löysäksi, ettei niistä tulis kiviä.


Etukäteen suunniteltiin, että kokeillaan tehä loman aikana muutaman kerran jotain sellasta ruokaa, jota kumpikaan ei oo ennen tehny. Minun kohdallahan tuo ei oo mikään ongelma, koska teen lähinnä pastaa broilerilla ja sen eri variaatioita. Tsemppasin kuitenkin sen verran, että tein suppilovahverojauhelikastiketta ja perunamuusia, eli vähän sinne päin. Petri taas teki toisena päivänä broileririisiananasfetahässäkkää, joka oli myös vähän spesiaalia. Ainakin minulle. (Ja tosi hienoo alkaa käydä näitä ruokia läpi nyt, kun en ehtinyt käydä tänään kaupassa ja täällä kotona ei oo mitään ruokaa.) Semmonen loma se. Tai siis eihän minulla lomaa oikeestaan ois ollu, mut vietin semmosta kuitenkin.

Ostettiin Ruotsista Batmanille tuliaisiksi vinkuva tennispatukka, jota on nyt heitelty kaksi päivää pitkin Kempeleen metsiä. Loppukevennyksenä ehkä ekan päivän reissun onnistunein kuva.

3 kommenttia:

 1. Uuu nam, herkullisen näköisiä sämpylöitä! Ja ihana tuo vika kuva :D Haamu mättäikössä.

  VastaaPoista
 2. Näyttää toi vika kuva vähän joltain savulta :)

  VastaaPoista
 3. Mearra: Kerrankin onnistuin myös visuaalisesti! Tosin kompensoin siis sillä, että kuori oli kova kuin kivi.. :D Ja suurin osa Batmanista otetuista kuvista näyttää vähän tuolta, tosin harvoin yhtä hienoilta.

  Sanna: Totta! Enpä ollu tuolleen sitä nähnytkään. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!