19. lokakuuta 2011

Kaikissa meissä asuu pieni insinööri

Minulla oli selkee suunnitelma tälle päivää. Aamulla herään, katon eilisen Klikkaa mua -jakson ja sitten oparin kimppuun. No, minun mokkula alkoi eilen (taas) temppuilla siihen tahtiin, että olin jo pariin otteeseen parvekkeella menossa heittää sillä laitoksella vesilintua. Mut kun se jatkoi sitä samaa temppuilua vielä tänä aamuna niin, että Facebookin etusivun avaamiseen meni suunnilleen kaheksan minuuttia ja kolmekymmentäkaksi sekuntia, niin aattelin tehä asialle jotain. (Enhän voinu antaa sen netin olla ja keskittyä pelkästään siihen opariin. En oo mikään tuuliviiri, joka muuttaa suunnitelmiaan jonku mokkulan vuoksi.) Päästin sisäisen insinöörini valloilleen.

Kehittelin päässäni hyvän suunnitelman foliolautasantennista, jonka keskelle sitten sijoittaisin tuon mokkulan. Ongelmaksi tuli kuitenkin se, että tässä kämpässä ei oo yhtäkään rullaa alumiinifoliota. Mietin, että millä sen vois korvata, jolloin tuli mieleen Fazerin suklaalevyjen foliopaperit. Seuraava ajatus olikin sitten, että täytyy lähtee ostaa sitä suklaata. Ja vasta hyvä tovi sen jälkeen mietin, että vois kai sen varsinaisen foliorullankin ostaa samalla reissulla. Valitettavasti en kuitenkaan koskaan päässy sinne kauppaan saakka, koska muistin, että minulla oli kaapissa LU:n Bastogne -keksejä pakattuna kiiltävään materiaaliin. (Tai onneks, koska ulkona sataa vettä.)


Jos joku nyt ihmettelee, että mikä kuvassa on, niin se on se mokkula. Minun mokkula vaan on antiikkia, ehkä se aito ja alkuperäinen mokkula. (Ei mikään tikku.) Se oli pari vuotta käyttämättä (ja sitä ennen pari vuotta käytössä) ja nyt kun palasin takaisin mokkula-aikaan, niin kaivoin tuon museorekisteröidyn esille pölykasan alta.

Ja nyt kun kysytte, että miten tämä sisäisen insinööriyteni taidonnäyte sitten toimi, niin voin sanoa vain, että tutkimus on hieman kesken. Sain mokkulan valon vihreestä siniseen eli parempaan ja Katsomo.fi:n näkymään. Tosin nyt mokkula taas tuntuu pelittävän normaalisti ilman tuota antenniakin. (Eli Facebookin etusivun lataus kestää vaan sen kolme minuuttia ja kaksitoista sekuntia.) Yle Areena toimi tuossa joku aika sitten mainiosti, mutta nyt alkoi pätkiä. Se tosin voi johtua iltapäivästä johtuvasta Areenan ylikuormittumisestakin tms. (Ja tein myös tänään töitä sen oparini eteen, jos siellä nyt joku käsitti, että oon katsonu pelkkää Katsomoa ja Areenaa koko päivän.)

Ja nyt ulkona paistaakin aurinko, joten lähden tästä suklaan ostoon. Eiku lenkille siis...

2 kommenttia:

  1. Vau, itse en olisi ikinä keksinyt moista insinööritaidonnäytettä, ei taida olla sitä verta tässä suvussa! :D Toivottavasti toimii!

    Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt haluaisin antaa sille pienen tunnustuksen, kun minulle sellainen mahdollisuus suotiin. Käyhän katsomassa!
    http://tuhinaajatouhotusta.blogspot.com/2011/10/kahdeksan-satunnaista-asiaa_29.html

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos, Jenni-täti! Tämä on minullekin ensimmäinen, ja aikamoinen haaste! Mutta ei kai auta muuta kuin käydä kimppuun! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!