16. maaliskuuta 2014

Kaikkien aikojen kaunein takki

Oltiin tuossa yksi päivä kaupungilla, kun tunsin vastustamatonta vetovoimaa Partiokauppaa kohtaan. Ehkä se oli jotain ennakkointoilua makkaranpaistoretkestä, mutta varsinaisia retkikamppeita en löytänyt. Sen sijaan löysin jotain muuta. Jotain, mitä minun ei todellakaan pitänyt ostaa, vaikka myönnän, että olen salaa haaveillut tästä pitkään.


Kyllähän se hinta kirpaisi, tuo on tähänastisen elämäni kallein vaatehankinta. Hetken ajan olin jo poistumassa kaupasta ilman takkia, koska kyllähän tuommoista hankintaa pitäisi nyt pohtia pitempään kuin ne kymmenen minuuttia. Pyörin kuitenkin peilin edessä ja tiesin, että palaisin takaisin. Viimeinen niitti oli, kun myyjä tuli sanomaan, että oli meinannut kehua minun ihanaa takkiani, kunnes tajusi sen olevan myyntikappale. Huokaisin raskaasti, ja nainen meni vielä hätäisesti lisäämään, että mikäli haluaisin takistani luopua, niin sen saisi kyllä eteenpäin hyvällä hinnalla. 

En halua luopua, vaikka maksutilanteessa minua oikeasti huimasi. Tämä on ehdottomasti upein takki, jonka olen koskaan omistanut. Samalla pistin kolme vanhaa takkia kirppikselle, koska en koe niitä enää tarvitsevani. Ja nyt olen flunssassa, koska halusin välttämättä ulkoilla Fjällrävenissä toppatakin sijaan.


Ja enpä kyllä muista saaneeni muista vaatteista näin paljon positiivisia kommentteja lyhyen ajan sisään. Vielä viikko sitten olisin vähät välittänyt "takatalvesta" (Kuinka monelle suomalaiselle oikeesti tulee yllätyksenä, että maaliskuussa sataa lunta?!), mutta nyt nämä muutamat pakkasasteet harmittavat vietävän paljon! Aurinkoisia kevättakkipäiviä tänne, kiitos!

6 kommenttia:

 1. On kyllä hiano! Ja toi väri: ihana. 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, katsoin jo aiemmin yhtä vastaavaa punaisena, ja sanoin, että jos ois ollu sininen niin oisi ollu pakko ostaa. No, seuraavan kulman takana se olikin... Vähän persoonallisempi väri. :)

   Poista
 2. Jotenkin muistui hakematta mieleen eräs kommentti, jonka sain jokunen vuosi sitten ostettuani uuden takin: "Käypä katsomassa naulakolla, kuinka monta takkia siellä oikein on?" Omenat ei putoile... Hyvännäköinen takki!

  VastaaPoista
 3. Voi että, tuo takki todella on aivan sairaan hieno! Just täydellinen malli ja väri. Ja pakko kehua tuota huiviakin :)

  ----
  http://varjattyavetta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nousi kyllä ykköstakiksi, ois vaan kelit semmoset että tarkenis! Ja kyllähän tuo takin hinta oli semmonen, että sietääkin olla täydellinen takki! :D Ja kiitos, huivi on kyllä löytö, jostain Seppälän alelaarista parilla eurolla!

   Poista

Kiitos kommentistasi!