3. joulukuuta 2010

Level up!

Siirryin uudelle levelille tämän makaroni-tonnikala -kombinaation kanssa. Tein nimittäin tonnikala-makaronilaatikkoa. (En oo koskaan tainnu tehä ees normimakaronilaatikkoa, joten melko hasardi kokeilu...) Käytännön syistä (pienen uunivuoan puutteen vuoksi, tiedoksi Joulupukille) jouduin tekemään suurperheelle sopivan satsin, mutta onneksi minun suurperhe (eli Tommi) tulee huomenna kotiin! En kuitenkaan koe ruokaa kovin kuvattavana elementtinä, joten en jaksanut ikuistaa jokaista työvaihetta. Ja itse asiassa koko homma on vielä uunissa, joten makuanalyysiakaan ette nyt saa. (Voin päivittää sen illalla. Paitsi jos joudun haukkumaan itseni pystyyn...)

Oon kyllä ottanu kuvia erään toisen projektin työvaiheista, mutta ääh, kun en uskalla paljastaa sitä vielä. Katsellaan sitten uudestaan joulun jälkeen... Mutta sen voin paljastaa, että jouduin ottamaan homman kanssa pienen aikalisän. Jospa tässä iltaa kohden jatkais paremmalla onnella ja toivois, että koko homma ei lentäis seinään. (Vastaavaa on joskus saattanut tapahtua.) Lisäksi minulla on ollut tässä toinenkin projekti, joka ei, luojan kiitos, raasta hermoja yhtä paljon kuin tuo ensin mainittu ja tässä uskon vakaasti jopa onnistuvani! Mutta tähänkin kohtaan joudun sanomaan (ihan teidän kiusaksenne), että saatte odottaa vielä jonkin aikaa.

Ja koska mielestäni postaus ilman ainoatakaan kuvaa on tylsä, piristän (tai ainakin yritän) teitä tällä tämän (ja viime joulun ja todennäköisesti vielä ensi joulunkin) suosikkibiisillä.Nam, alan vähitellen lämmetä joululle. Tänään löysin postin seasta valmiit suomenlipunkuvat, joista saa kätevästi leikkaa-liimaa -menetelmällä oman suomenlippunauhan joulukuuseen. Onneksi en omista mitään kyseiseen tarkotukseen sopivaa narua. ("Enkä liimaakaan." En nyt yhtään osaa sanoa mistä tämän tähän tuli. Huomasin tämän vasta oikolukiessani tekstiä läpi. Omistan kyllä sopivan liiman. Ehkä tää oli jotain alitajunnan yritystä saada minut luopumaan ajatuksesta.) Ei sillä, että kyseisenlaisessa suomenlippukoristeessa olisi jotain vikaa, se ei vaan sovi yhtään minun unelmakuuseeni! (Meille ei kyllä taida olla kuustakaan tulossa, koskapa tullaan oleilemaan täällä niin vähän eikä meillä ole edes kuusenjalkaa. Ajattelin hakea pari kuusenoksaa maljakkoon.) Ja hei sitä paitsi, vasta itse piirretyt suomenliput ne ois jo jotain!

Toivottavasti saan jotain kuvailuja aikaiseksi viikonlopun aikana. Maanantaina ois sitten luvassa semmonen, kun linnanjuhlien valvojaiset. Aateltiin pistää kisastudio pystyyn...


EDIT: Nyt on pakko lisätä vielä, että oon ylittäny itseni! En ois uskonu, että tonnikalasta ja makaronista saa jotain näin maistuvaa! Ulkonäkö ei oo kovin esteettinen, mutta mikä maku! Tuli niin hyvä, että jaan reseptin teijän kanssa! (Yhdistelty eri ohjeita ja omaa päätä on myös käytetty! Toivottavasti en unohtanut mitään oleellista..)

200 g makaronia suolavedessä keitettynä
2 prk tonnikalaa vedessä

Munamaito:
6 dl maitoa
2 kananmunaa
valkopippuria, paprikamaustetta, aromisuolaa, raakaa sipulia

Ketsuppia

Kaadetaan tonnikala-makaronisekoitus voideltuun uunivuokaan, kipataan munamaitoseos päälle ja paistetaan 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes munamaito hyytyy.

EDIT2: Tarkemmin analysoituani luulen, että toi sipuli on se juttu! Ainakin minulla toimii näin suoperhyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!