8. huhtikuuta 2011

Yön mustavalkoinen ritari

Hurjasti kiitoksia kaikista ihanista tsemppiviesteistä! Ne on todellakin tullut tarpeeseen. Ollaan tällä viikolla käyty kolmesti eläinlääkärissä plus kaikki puhelut siihen suuntaan, ja voisin sanoa, että tuo on melko hyvin suhteessa stressin määrään. Lupasin kertoilla meijän tilannetta, ja nyt oon saanu vähän lisäinfoa.

Batmanilla oli siis pari viikkoa sitten ihan harmiton napatyräleikkaus, joka on ollut tiedossa jo pennusta saakka. Tai no, sen piti olla harmiton. Jostain syystä leikkaus ja sen jälkeinen antibioottihoito laukaisivat Batmanin kehossa autoimmuunin hemolyyttisen anemian, eli suomeksi sanottuna Batmanin oma elimistö alkoi jostain syystä tuhota omia punasolujaan. Tauti on ilmeisesti todella harvinainen, sillä kukaan ei esimerkiksi ollut puhunut meille tällaisesta mahdollisuudesta ennen leikkausta. Käytännössä tauti ilmeni todella voimakkaana väsymyksenä, mitä ei ollut vaikea havaita, Batman kun on normaalisti ylivilkas bordercollie. Lopulta tajuttiin, että väsymys ei ole ohimenevää ja otettiin yhteys lääkäriin. Pikkuinen otettiin vastaan jo samana päivänä ja sen jälkeen ollaan otettu verikokeita ihan urakalla.


Tänään käytiin eläinlääkärillä, joka onneksi totesi saman kuin me: Batmanin vointi on parantunut rankalla lääkekuurilla sen verran, että pelättyä verensiirtoa ei toistaiseksi aleta tehdä. Operaation suuruudesta kertoo se, että niitä tehdään vain Helsingissä yliopistollisessa eläinsairaalassa. Toistaiseksi siis saadaan hengähtää hiukan. Jatkoa en tällä hetkellä halua ajatella. Todennäköisesti tullaan olemaan lääkityksellä koko loppuelämä ja sydämeen on tullut jonkinlainen vika, jonka vakavuudesta en tiedä tarkemmin ja mitä kaikkea vielä. Se, että joudutaan luopumaan Batmanin lempparista, agilitystä, on pienin murhe. Tällä hetkellä sitä toivoo vain, että koira toipuu sen verran, että pystyy elämää normaalia kotikoiran elämää mahdollisimman kauan ja kärsimättä.

En ala kaunistella totuutta, koska en näe siihen mitään syytä. Tällaista sattuu ja näiden kanssa pitää pystyä elämään, niin vaikealta kuin se välillä tuntuukin. Joskus se vaan osuu omalle kohdalle. Kyllä me pärjätään ja Batman tsemppaa tosi urheasti!


Yksi juttu vielä... Jos teillä on koira, joka täyttää verenluovutukseen vaadittavat kriteerit ja teillä on tilaisuus ja mahdollisuus luovuttaa verta, niin tehkää se! En ole itse aiemmin ajatellut asiaa sen kummemmin, mutta tämän kaiken keskellä asiaa pohtiessani tein lupauksen, että kävi tässä Batmanin kanssa miten tahansa, niin tulevaisuudessa minun mahdolliset luovutuskelposet koirat kyllä tulee luovuttamaan verta, jos vaan tilaisuus tulee.

3 kommenttia:

 1. Pitikin ihan heti tsekata miten tuo verenluovutus toimii koirilla. Kun itsekin luovutan niin miksei koirakin? Fanni täyttäisi kaikki ehdotkin, jopa 30kg painorajan, mikä karsii kyllä suuren osan koirista. Aika isolta operaatiolta vaikuttaa (mahdollinen rauhoitus, karvojen ajelu), muttei varmasti ole mitään verrattuna siihen, mitä käy läpi se, joka sen veren sitten tarvitsee! Harmi, että onnistuu ilmeisesti vain tuolla Helsingissä.

  Voimia teille kaikille!!!

  VastaaPoista
 2. Voi surku teitä :/ Parane pian, sankarikoira! Meidän kissanpennun viimekesäisen koettelemuksen aikana tuntui, että pahinta on varmaan itse sairauden lisäksi se, että lemmikkiä on itse jotenkin tosi vaikea auttaa, kun se ei osaa tarkkaan kertoa vointiaan eikä ilman lääkäriä pysty tekemään paljoakaan. Kun sitä on niin avuton, vaikka toisella on selvästi heikko olo. Että todella valtavan paljon, paljon, paljon voimia teille.

  Mutta niin kuin itsekin totesit, ootte varmasti koko sakki sen verran reipasta porukkaa, että kyllä kaikki järjestyy. Hessun sanoin, tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Jenni-täti: Tuokin varmaan käy helpommaksi, kun koira tottuu. Jos siis luovuttaa useemmin. Ei tarvi rauhottaa välttämättä jne. Mut harmi tosiaan, että vaan Helsingissä voi luovuttaa.

  Miija: Sepä tässä onkin, ku Batman näyttää niin surkealta koko ajan. Sitä vaan miettii, että missä vaiheessa luovuttaminen olisi järkevin vaihtoehto... Mutta toivotaan, että tämä tilanne muuttuu tästä parempaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!