23. elokuuta 2011

Maailman paras broilerisalaatti

En tiijä mitä minulle on tapahtumassa. Tein just salaattia ihan viimesen päälle. Ja siis pelkästään itelleni. Menin jopa niin pitkälle, että tein krutonkeja. Itse. En oo aiemmin tehnytkään krutonkeja. Enkä noin hyvää salaattia.


Krutongit tein leikkaamalla paahtoleipäsiivuista reunat pois ja leikkelemällä siivut kuutioiksi. Sitten iskin leivänpalat kuumalle pannulle ja pyörittelin oliiviöljyssä. Laitoin melko paljon öljyä, jotta leivänpalat oli siinä lähes kauttaaltaan. Sitten krutongit olisi pitänyt maustaa, mutta minä unohdin ja maustoin vasta melkein lopuksi paprikajauheella ja yrttisuolalla. Kun leivänpalat sai väriä pintaan, annoin niiden paahtua pannulla matalalla lämmöllä koviksi ja rapeiksi.


Ja itse salaattiin laitoin sitten lehtisalaattia, fetaa, viinirypäleitä, kurkkua, broileria, niitä krutonkeja ja lopuksi valkosipulikastiketta. Tuohonhan nyt voi laittaa mitä kaapista sattuu löytymään, mutta ainakin tää kombinaatio toimi. Ens kerralla vois urheilla salaatinkastikkeenkin itse...

Krutonkeja jäi yli ja totesin niitten toimivan myös paljaaltaan syötynä. Vähän niin kuin sipsejä, tosin miljoona kertaa parempia kuin ne "oikeet" sipsit, joita yritin kerran tehdä. Se se vasta fiasko olikin. Syötiin sitten rypsiöljyssä lilluvia raakoja perunasiivuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!