1. syyskuuta 2012

Tyylihistoriaa, osa 1

Mistä tässä lähettäis liikkeelle... (Hei nyt jos ootte kiireisiä, niin suosittelen skippaamaan tämän postauksen!) Lupailin teille jotain tyylipostausta läpi blogihistorian. Mutta joo, eihän minun vaatteista oo mitään kuvia! Tai no korjaan. Vaatteita on kuvissa, mutta niiden kuvien taso ei varsinaisesti päätä huimaa... Esimerkiksi tässä on laatumuokkausta siltä ajalta, kun Paint oli ainoa minun tuntemani kuvanmuokkausohjelma:


Mietin kovasti, että mistä löydän jotain cooleja tyylinäytteitä, koska tällä koneella on kuvia tasan tältä kesältä ja ulkoisella kovollakin vain jostain abivuosilta lähtien. Kunnes keksin nuo minun ihan oikeet kuva-albumit! Nyt tullee kovvaa settiä!Vuosi 2003 eli olin kasiluokalla. Hatun tein ihan itse ja valitettavasti sitä koulussa muistaakseni käytin. Housut oli jotain ylihienoa! Niissä oli niin leveet lahkeet, että kengät jäi kokonaan lahkeitten sisään. Ja ostettu vielä Vero Modasta sen ainaisen Seppälän tai marketin sijaan ja olihan ne varmaan kalliitkin, mutta kun alennuksella sai! Ja huppari. Minulla on oikeesti huppari päällä noin 80 prosentissa noitten vuosien kuvista.

Ja niissä lopuissa on sitten tuommoinen oikeanpuoleisen kuvan paidan kaltainen T-paita, jonka alla on ikään kuin toinen paita, jossa on sitten pitemmät hihat. You know? Ja tuo paitahan oli vielä niin extrahieno, kun se oli ostettu ihan Turun H&M:ltä. Se oli sitä aikaa, kun H&M oli vielä harvinaisuus näillä leveyksillä. Se oli vähän liian nafti heti ekasta pesusta, mutta silti sitä piti pitää. Ja kun kellään muulla ei ollu samanlaista.

Ja nuo kampaukset. Pikkuletit täysin omista hiuksista, eli näyttipä tosi hyvältä. Tai sitten krepatut hiukset kahella sivuponnarilla. Ja hei, nuo kuulokkeet oli televisioon. Minun uudenvuodenaaton juhlinta koostui sipseistä ja Rukajärven tie -elokuvasta, joka valitettavasti keskeytyi tinan valamisen vuoksi. Mutta onneks sentään oli langattomat kuulokkeet, nii ei repliikit menny ohi. Ihan oikeesti Suvi...
Sitten puolenkymmentä vuotta eteenpäin ja toteamaan, että tyylissähän ei oo juuri muutoksia. Ylempi kuva on tosin vähän spesiaalimpaa matskua, vuosi 2007 ja jotku opiskelijabileet. Mutta hiukset sentään on taas ollu hyvin. Muuten aivan hyvä yritys...

Ja tuo alempi kuva, joka on muuten otettu siellä samalla putouksella, missä kävin taas tänä kesänä. Kevät 2008, farkut ja huppari. (Katsoin myös muutamaa kuvaa tuolta väliltä ja kaikissa on se perus farkut ja huppari...)  Hiukset sentään on melko maltillisesti ponnarilla!! Tuona vuonna kirjoitin ylioppilaaksi ja ostin lahjarahoilla tuon vieläkin ahkerassa käytössä olevan Canonini, joten nyt niitä kuvia alkoi sitten tulla!

Tai no, itse en tietenkään koskaan päätynyt sinne kameran eteen, näemmä...Sen sijaan kuvailin paljon sisustusta. Tosin olin tuollon ylivarovainen kuvaamasta koko olohuonetta kerrallaan. Koska kuvathan menee nettiin ja sieltä vaikka mihin. Juu'u. Ylempi kuva on ekan oman asunnon makuuhuoneesta ja alempi kuva on niiltä ajoilta, kun leikittiin silloisen poikaystävän kanssa kotia ihan ruhtinaallisesti omakotitalossa.

Mutta sitten alkaa olla jo näitä kuvia, jossa oon itekki mukana.


Värjäsin hiukset mustiksi joskus kesällä 2009 ja tää kuva on otettu yli vuosi siitä eli syksyllä 2010. Minun mielestä tässä on vähän teinimäinen tuo tyyli, en tiijä mistä johtuu. Ja tosi hienoo, koska käytän edelleen kaikkia osia tästä asusta. Ehkä ne on nuo hiukset tai tuo ilme... Apua? Mutta meikki oli tuollon hyvin hillitty, vaikka se ei ehkä tässä kuvassa tuu kovin hyvin esille. Toivottavasti näytän nykysin vähän aikuisemmalta, haha!Sitten alkoi olla jo vähän yritystä. Olin talvella 2011 työharjottelussa toimistossa, jonne sitten saattoi panostaa tuohon pukeutumiseen, koska keskellä päivää ei rämmitty metässä tai kiipeilty seinillä. Ja ilmeisesti tässä vaiheessa aloin oikeesti kiinnittää huomiota tuohon pukeutumiseen muutenkin, koska aloin kuvailla näitä asuja ja päätin alkaa muokata vaatekaappia enemmän sellaiseksi, johon voisin olla oikeesti tyytyväinen.


Sitten jotain satunnaista tyttöjen iltaa ja niitä hetkiä, kun oikeesti kokeilin pokkaani vaatteiden suhteen. Jäätävät imagolasit ja huivi kaulassa. Vähän taiteilijamaista. Mutta jollain tapaa tykkään tuon illan asusta paljon!


Ja sitten kevättä, tennarit on kyllä edelleen ollu in!, vaikka näissä kuvissa onkin alkanu näkyä korkoja astetta enemmän. Ja semmonen peruspukeutuminen on edelleen ollu pitkälti niitä farkkuja, tosin hupparit on jääny vähemmälle käytölle.


Tässä ollaan sitten jo viime syksyssä ja niissä ajoissa, kun oikeesti päätin ottaa itseeni niskata kiinni ja siirtyä niistä ainaisista farkut ja tennarit -komboista hameisiin ja korkoihin. Vuodessa on tapahtunu omasta mielestäni tosi paljon muutosta ja kuviakin on ihan superpaljon, joten jätän nämä ajat ihan omaan postaukseensa, koska tää postaus vähän venähti odotettua laajemmaksi. Ja itse asiassa, minusta tää arkistojen kaivelu on ihan superhauskaa!

2 kommenttia:

  1. Olipas kivoja kuvia, kera hauskojen kommenttien! :D Hienoa ja hyvä! :) Jenni/Rollo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo, kyllä vanhojen kuvien katselu herättää aina tunteita. Tiijä sitten että positiivisia vai negatiivisia... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!