10. elokuuta 2014

Hermolepoa kiireen keskellä

Olen ollut viime aikoina kovin kiireinen. Ensin töissä, sitten kävin Kainuussa laiskottelemassa ja nyt taas kulutan aikaani työhommissa. Otin tuon Kainuu-loman tosiaankin levon kannalta. Ainoa aktiviteetti oli Sotkamon Jymyn pesäpallo-ottelu, jokakesäinen perinne. Yleensä vielä useampaan kertaan, mutta tänä vuonna kerta oli vasta ensimmäinen. Ottelun jälkeen lähdettiin kuitenkin extemporee-mökkireissulle, sillä olin päässyt käymään mökillä viimeksi vuosia sitten.

Valitettavasti kello oli jo aivan liikaa, että oltaisiin ehditty edes ajatella savusaunan lämmitystä, joten tyydyttiin paistamaan makkaraa ja ihailemaan mökkirannan auringonlasku. Tai no, juuri kriittisellä hetkellä taivaalle kerääntyi joku ihmeellinen pilvimassa, joten varsinainen aurinko jäi piiloon. Värinäytelmä oli siis tällä kertaa melko hillitty, toisin kuin useimmilla kerroilla.

Mökkirannan auringonlasku ja taustalla siintävät Vuokatinvaarat.Mökillä ehdottomasti parasta on hiljaisuus ja sähköttömyys. Missään muualla ei voi heittäytyä samalla tavalla "vapaalle" maailmasta. Uutiset on kuunneltava paristokäyttöisestä radiosta, sillä puhelimen akkua täytyy säästää mahdollisia hätätilanteita varten.

Näin tunnin visiitillä toki Instagram lauloi, joten varsinaiseen mökkifiilikseen ei oikein ehtinyt päästä, mutta toivon niin kovin, että pääsen pian rentoutumaan noihin maisemiin pariksi päivää. Parempaa hermolepoa en keksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!