17. elokuuta 2014

Pateniemen hylätyt proomut

Taas yksi must see -kuvauskohde käyty katsomassa! Hetken aikaa tässä menikin, sillä ei vaan saatu aikaiseksi. Säälittävää...

Pateniemen entisen sahan tuntumassa on muutama aallonmurtajaksi upotettu proomu. Ajateltiin koko ajan, että nämä ovat kauempana merellä, ja suunniteltiin talviretkeä. Viime talvi meni jotenkin kokonaan ohi asian suhteen, mutta onneksi herättiin asiaan näin kesäaikaan. Lähin paattihan oli aivan rannassa!


Kiinnostuneille tiedoksi, että paikka on tosi helppo löytää. Auto pitää jättää Sahatien päähän ja siitä jatkaa jalan suoraan niemenkärkeä kohti. (Tosin jotain kautta tuonne ihan rantaan pääsee ilmeisesti autollakin, mutta ei kai mitään virallista reittiä..?) Minusta tuntui, että Pasilla meinasi jo vähän mennä usko, mutta vanhana partiolaisena luotin navigointitaitoihini (ja google mapsiin) ja löydettiin kerrasta perille.

Valittiin ajankohdaksi hetki ennen auringonlaskua. Ihan nättiä, mutta ei sitten saatu noita purkkeja oikein esille vasta-aurinkoon. Täristiin sitten niemessä ja odotettiin pimeää. Onneksi odotettiin, koska ne alkuillan kuvat olivat aivan onnettomia. No, ei ne loppuillan materiaalitkaan mitään huippukamaa olleet. Yritin kikkailla pitkällä valotuksella, mutta en tietenkään ollut ottanut jalustaa mukaan. Käytin sitten reppua, mutta tuuli puhalsi sen verran voimakkaasti, että se heilutti kameraa, vaikka kuinka yritin maata sen päällä tuulensuojana.


Nyt sanoisin, että paras aika kuvaamiseen voisi olla aamun myötäaurinko, mutta eri asia on, kuka jaksaa herätä tarkistamaan tämän olettamuksen paikkansapitävyyden. En minä ainakaan. Olisi myös hienoa, jos meri olisi aivan tyyni, mutta sitäkin hetkeä joudutaan ehkä odottamaan tovi. Ja sitten vielä usva... Heh. Tehtiin kuitenkin realistinen suunnittelma, että käydään tuolla uudestaan sitten talvella, kun jää kantaa ja proomuille pääsee kävelemään.


Siinä auringonlaskua odotellessa keskityin päivittämään Instagramia ja kuvaamaan omaa naamaani. Well done. Kaikki aika hyötykäyttöön. Mutta siis tällaista vähän erilaista urbaania löytöretkeilyä vaihteeksi.

Tänään löytöretkeilin lisää, kävin Batmanin kanssa extemporee-lintujenbongausretkellä Liminganlahdella, mutta se on jo aivan toinen tarina ja siitä siis lisää joku toinen päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!