19. elokuuta 2014

Me lintubongarit

Haaveilin viikonloppuna päivävaelluksesta, mutta ajatuksen kuivuessa kokoon aloin suunnitella jotain vähemmän mahtipontista. Googletin iltapäivän "kivoja retkipaikkoja Oulussa" ja päädyin sitten jotain kautta sivustolle, joka listasi Liminganlahden lintutornit. Oon kyllä kuullut Liminganlahdesta ja sen suosiosta, mutta en ole mieltänyt sitä varsinaiseksi retkipaikaksi tällaiselle amatööribongarille, niin olen ohittanut sen mahdollisten retkikohteiden listalla. Väärin!

Batman bongailee sorsia tornin alakerrassa.

Otin Batmanin mukaan turvakseni ja niinpä me läksittiin kohti Liminganlahtea. Mitään selkeitä koordinaatteja en tietenkään ottanut mukaan, vaan lähdin ajelemaan ja toivoin, että jossain vaiheessa vastaan tulee joku lintutorni tai luontopolku. Sitten tuli vastaan Liminganlahden Luontokeskuksen opasteet ja ajattelin, että nyt voisi onnistaa. Itse luontokeskus ei valitettavasti ollut auki enää kahdeksan aikaan sunnuntai-iltana, mutta jätin auton parkkipaikalle ja lähdimme opasteita seuraten talsimaan kohti lintutornia. 

Ja voi hyvänen aika, minun käsitykseni lintutornista on ollut hieman erilainen. Tämä ei ollutkaan mikä tahansa yksinkertainen taso tolpannokassa, vaan kaksikerroksinen, hulppea rakennus. Ylemmässä kuvassa Batman päivystää alakerrassa, josta kyllä siirryimme pian ylös ja ulkoilmaan katselemaan ja kuuntelemaan sitä valtavaa lintujen määrää. Eikä nyt edes taida olla mikään varsinainen kevätsesonki...

Minä kuvaan itseäni tornin yläkerrassa.
Saatoin vähän innostua ja mietin jo kiikarien ostoa... Mutta tuolla voisi vain istuksia ja kuunnella lintujen huutoa. Ja viereisen laitumen lehmien ammunta. Batman ei paljoa linnuista välittänyt, se chillasi ilta-auringossa samaan aikaan kun minä räpsin kuvia. 

Olen nyt löytänyt yhden kivan luontopaikan lisää, täytyy vielä käydä katsomassa muitakin lahden torneja. Tiedä vaikka minustakin tulisi vielä kelpo lintubongari ja aikataulutan vuodenkiertoni kevät- ja syysmuuttojen mukaan. Ja ensi kerralla meinaan käydä vierailemassa luontokeskuksessa ja hei muuten, tuolla oli myös makkaranpaistopaikka, joten hiillokset mukaan!

Tornille on siis tosi helppo löytää. Limingasta Lumijoelle päin, tiellä on selkeät opasteet Luontokeskukselle. Luontokeskukselta kävelee tornille muutamassa minuutissa, ellei pysähdy matkalle makkaranpaistoon. Reitti on hiekkateitä ja lankkupolkua, joten kumppareitakaan ei tarvitse! (Ja itse asiassa löysin Luontokeskuksen sivulta infon, että halutessaan sieltä saa lainaan kiikarit maksutta, joten näitäkään ei tarvitse lähteä ostamaan heti alkuun!)

2 kommenttia:

  1. Oh. It seems that you and Batman had a nice finding out there. Judging by the pictures, it looks so chilled and, apart from birds singing, so quiet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm really happy that I found the place! It takes only about 30 minutes from town to get in the middle of the nature. Haha, and the birds were incredibly noisy!! :D But that's a wayyyy better sound than a car ofc!

      Poista

Kiitos kommentistasi!