8. syyskuuta 2009

Kirvesmiespäivät

Perjantaina siis ajeltiin sammakkojen (ja yhden tyhmän itsemurhajäniksen) pyhiinvaelluksen halki Palonurmelle, Tommin mökille rakennushommiin. Sinne siis mistä piti olla kasa kuvia. No, kuvien määrästä päätellen oltiin ahkeria työntekijöitä, jos jotain positiivista aletaan etsiä!

Perjantaina saunottiin ja mentiin sitten nukkumaan. Minä ja Tommi kaikista sairaimpina ja kurkkukipuisina sähköttömään, kylmään ja kosteaan saarenaittaan, kun toiset nukkui lämpimässä mökissä. Lauantaina minulla varmaan oli vähän lämpöä, mutta tosimiehethän ei semmosista välitä vaan painaa duunia kahta kauheammin. Sirkkelöin lautoja ja hakkasin nauloja koko päivän! Onneksi paistoi sentään aurinko ja oli vähän lämmin, toisin kuin sunnuntaina. Sato vettä koko hiivatin päivän. Ulkona oli kylmä vaikka kuinka veti puoli vaatekaappia päälleen. Suurimman osan päivästä höyläsin ja hioin lattialankkuja sisällä, jossa taas oli kuuma sen puolen vaatekaapin kanssa.

Ja ne luvatut kuvat..

Tämä onneton nokkosperhosyksilö löytyi puolihukkuneena vesisankosta, josta pelastuttuaan se toipui kuin ihmeen kaupalla sen verran, että se saattoi räpytellä siipiään ja kävellä pikkuisilla jaloillaan. Lentoon se ei kuitenkaan nähtävästi enää päässyt, sillä löytyi seuraava päivänä sateen liiskaamana tuolta samaiselta paikalta. Surullista.


Semmonen viikonloppu. Ja karu paluu arkeen: Eilen luin mielenkiintoisen artikkelin Tieteen Kuvalehdestä. (Jep, tämä tuo sitä kaivattua katu-uskottavuutta.) Vuonna 2012 tulee ennustuksen mukaan olemaan erityisen paljon voimakkaita aurinkomyrskyjä tai jotain purkauksia. Tarpeeksi voimakas aurinkomyrsky sekoittaa maan magneettikentän, mikä rikkoo muuntajat ja tämä taas aiheuttaa laajoja sähkökatkoja. Muuntajia ei saada korjattua tehokkaasti, sillä korjaukseen tarvittavat olemassa olevat osat eivät riitä kaikkiin särkyneisiin muuntajiin. Hirmumyrsky voi lamauttaa nyky-yhteiskunnan, sillä kaikki täällä toimii sähköllä ja on tietokoneiden varassa. Jep, näin kertoo arvostettu tiedelehti. Ja juttua lukiessani en voinut olla ajattelematta sitä, että mayojen erehtymätön kalenteri päättyy vuoteen 2012. Monien mielestä kalenterin päättyminen tietää maailmanloppua. Hyvää tulevaisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!