25. syyskuuta 2009

Pienimuotoista sadonkorjuuta äidin kasvimaalta

Syksyssä on parasta värit. Tänään kävin vaaralla kuvailemassa ja muuten vaan ihastelemassa. Terri oli mukana - syömässä mustikoita. On meilläkin lihansyöjäkoira..


Värien lisäksi syksyssä on parasta kaikki ne jutut, jotka kasvaa pellosta. Isona minullakin on oma pelto, mutta sitä ennen täytyy käydä äidin kasvimaalla. Päätin kerrankin improvisoida keittiössä, ja kaiken huipuksi jotenkin vahingossa onnistuin! (No okei, äidille kiitos pikkuvinkeistä!)
Feta-kasvispiirakka

Kerää omalta (tai naapurin) kasvimaalta porkkanoita, parsakaalia, kesäkurpitsaa, purjoa, sipulia... Mitä vain, mikä tuntuu hyvältä! Lisäksi kaupasta pari pikkujuttua:
Fetajuustoa
Juustoraastetta
Rankankermaa ja/tai turkkilaista jugurttia
Pari kananmunaa
Mausteita maun mukaan
Pohjataikina (Voi tehdä itse oman ohjeen mukaan, tai sitten voi päästä helpommalla ja ostaa kaupasta Pirkan valmista, rukiista piirakkataikinaa tms.)

Porkkanat ja parsakaalit kannattaa hauduttaa pehmeiksi vähän ennakkoon. Täytteet sekoitetaan keskenään ja isketään piirakkavuokaan painellun taikinapohjan päälle. Sitten paistetaan 200 asteessa, kunnes täyte hyytyy, eli noin 40 minuuttia. Piirakan voi tarjoilla vihreillä yrteillä koristeltuna.Siis en todellakaan ole mikään keittiömestari ja yleensä epäonnistun keittiössä enemmän kuin onnistun, jos ei lasketa perus nuudelinkeittoa tms. Nyt jotenki sörssin tämän homman ja yhtäkkiä teinkin jotain onnistunutta, ja vielä ilman ohjetta! Oon ehkäpä melko ylpeä itsestäni..

Huomenna sitten mehtään hirviä kesyttää! Lähtö ois jo siinä aamuviiden aikoihin, että saa nyt nähä miten heräillään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!