3. syyskuuta 2009

Nauskin keittiöblogi

Missä vaiheessa nämä postaukset alkoivat säännöllisesti liittyä ruokaan?! Tiedän kyllä, että ruoka on elämääni hyvin vahvasti hallitseva aihe, mutta että melkein leivontablogi.. Kolme eri tilanteesta otettua kuvaa, joiden ruokayhteyden huomasin juuri.

Minulla on joku käsittämätön kyky haistaa sienet, erityisesti suppilovahverot. Voisin melkein myydä itseni hyvällä hinnalla sienikoiraksi. Laukkaisin ympäri metsää näiden monien himoitsemien lötkylöiden takia. Tosiasiassa, suppilovahvero on hyvää. Se on yksi niistä harvoista sienistä, joita syön. Etenkin suppilovahvero- tahi kantarellipiirakka uppoaa kyllä.

Eilen kävin siis kotona pyykillä, koska.. No, tämän talon pyykkituvasta avauduin jo viime postauksessa. Otin toki Tommin mukaan, ettei sen olisi tarvinnut jäädä yksin Kajaaniin. Mikä kohtalo.. Lähdettiin tutulle lenkkipolulle käyttämään koiraa, ja mitä sieltä taas löytyikään: Kasa suppilovahveroita, mutta vielä niin kovin pieniä, mutta eihän niitä raaskinut sinne jättää, herrajesta. Kannoin ne sitten hupparin avulla (Mikä sienikori?!) metsästä pois ja seuraavaksi raahaan ne anopin pakastimeen. Yhdistetyn sieni- ja lenkkeilyreissun jälkeen juotiin namit kaakaot, ihan kermavaahdon ja strösseleiden kera!

Ja näiden pakollisten kuulumisten jälkeen on hyvä jatkaa ruokateemalla, jotta hommassa säilyisi edes jonkinmoinen punainen lanka. Kunnon leivontablogissa annetaan aina reseptejä, joten olisikohan tässä sellaisen paikka:

Nauskin fetajuustoleivät

Ainekset:
Ruispaloja (Myös vaalea paahtoleipä ok.)
Margariinia
Fetajuustoa (Mielellään valmiiksi maustettua.)
Edam-juustoa (Tai jotain
voimakkaampaa oman maun mukaan.)
Lisää täytettä oman maun mukaan, esim. oliveja, tomaattia, yrttejä...

Kasaa täytteet leivän päälle, juusto viimeiseksi. Lämmitä mikrossa (tai isommalle porukalle uunissa), kunnes juusto leivän päällä sulaa, mutta niin, että fetajuusto säilyy vielä paloina.


Fetajuustoleivät menee kevyestä lounaasta tai illallisesta ja ovat paljon terveellisempiä kuin pitsa. Ja varoitus! Näihin iskee himo.

P.s. Nyt loppu ruuasta kirjottaminen. Ehdottakaa kivoja aiheita keittiön ulkopuolelta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!