15. tammikuuta 2013

Ikuisuusongelmaksi muodostunut objektiivi

Ajelin tänne kotiin Kainuuseen eilen aamulla. Matkalla fiilistelin talvimaisemia ja innostuinkin ajatuksesta lähteä pimeän aikaan pienelle tähtikuvausreissulle, kun täällä metsän keskellä tuota valosaastetta on hurjan paljon vähemmän, kuin Oulussa. Toistaiseksi sää ei kuitenkaan vaikuta kovin lupaavalta - taivaalla on jatkuvasti paksuakin paksumpi harmaa pilvimassa. Harmistusta lievittääkseni lähdin sitten "päivänvalon" aikaan pihalle kuvailemaan maisemia. Eli siis muistikortin lopullisesta sisällöstä päätellen itseäni.


Yritin kuvata Batmaniakin, mutta eihän tuo valo riittänyt alkuunkaan pysäyttämään koiran liikettä. Yritin kuvata lumisia oksia, mutta turhauduin niihinkin. Inspiraatio, missä olet? Joka talvi sama juttu, mutta tänä talvena kaikki luovuus on häipynyt talviunille jo näin aikaisessa vaiheessa, ei kivaa ollenkaan. Kaipaisin nyt niitä aurinkoisia pakkaspäiviä...

Yritin hakea inspiraatiota myös vertailemalla objektiiveja. Taas. Oon nyt ollu ilman semmosta perus laajakulmalinssiä jo kuukausia ja nyt alkaa mitta tulla täyteen. Sain just käsiini joulunajan palkat ja ajattelin marssia ostoksille. En vaan vieläkään, useemman tunnin hintoja ja käyttökokemuksia vertailtuani tiedä mitä oon menossa ostamaan. Mielettömän vaikeeta. Tähän saakka oon aina tienny, mitä tarvitsen, mutta nyt en tiedä. Tai tiedän, periaatteessa. Mutta paljonko haluan maksaa ja mitä haluan rahalla saada. (Löysin itseni katselemasta jo fish eye -obiskoita, sehän se oiskin se paras ratkaisu tähän tilanteeseen...)


Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona on tämä, mutta en ole aivan varma sitten kuitenkaan. Hinta nimittäin on melko korkea putken laatuun nähden. Ainakin mitä olen nuita arvosteluja tutkinut. Sitten olisi olemassa aivan perusvaihtoehtoja, eli saman tason putkia, kuin se hajonnut kitti, mutta oon kyllä valmis maksamaan peruslaatua enemmän. En kuitenkaan L-sarjan hintoja. Ja sitten tää tyhmä merkkiuskollisuus. Esim. sigmalla olisi varmasti potentiaalisia vaihtoehtoja paremmalla hinta-laatusuhteella, mutta en vaan osaa kuvitella käyttäväni muita kuin Canonin omia vehkeitä. En oo koskaan siis edes kokeillu mitään muita vaihtoehtoja, joten oon varmaan vähän ennakkoluuloinen ja toisaalta perfektionisti. Kaiken pitää mätsätä yhteen... Voi hyvänen aika.

Onko jollain siellä jotain käyttökokemuksia jostain hyvästä kitin korvaajasta? Toki mieluiten Canonin omista vaihtoehdoista, mutta jos on jotain superhyviä muita vaihtoehtoja, niin nekin ovat tervetulleita. Yritän olla avoin kaikille vaihtoehdoille! Tykkäisin, että valovoimaa ois vähintään se f/3.5 ja IS sais olla olemassa. Ei haittaa, vaikka ois kiinteä, jos on tosi hyvä, mutta toki zoom ois monipuolisempi käytössä.


4 kommenttia:

 1. http://www.objektiivi.info/objektiivi-info/tamron/sp-af28-75mm-f-2-8-xr-di-ld-aspherical-if-/274 Itselläni on tämä putki käytössä, ja on kyllä aivan älyttömän monikäyttönen! Itse kuvaan keikkoja, eli väistämättä hämärässä valaistuksessa, ja eron huomasi kyllä heti sigman f/3.5 valovoimaan nähden. Vaikka onkin Tamron, ni en kyl keksi mitään moitittavaa, hintaansa nähden aivan järkevä kapine. En vaan tiiä, onko toi polttoväli sulle jo vähän liian iso jos nimenomaan laajakulmaa haet, 28:llakin saako melko lailla huoneen toiseen nurkkaan juosta jos haluaa jonkun kokonaisvaltaisen kuvan. :D Yks fisuobjektiivikin löytyy, se on Tokinan, ja sillä kyllä mahtuu koko huone kuvaan, mutta on valovoimaltaan melko heikko, joku 4 tai 5, en muista nyt tähän hätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo vaikuttais kyllä erinomaiselta peliltä, mitä nyt vähän miinusta siitä, että ei oo canonin omia laitteita... ;) Mutta joo, kuten sanoit itsekin, niin ensisijaisesti varmaan sais olla kyllä enemmän laajakulmaa. Minulla on kuitenkin tuo valovoimainen (f1.8) 50mm olemassa... Fisulinssihaaveet saa todellakin jäädä, koska omassa käytössä se ois niin turha. Jos satunnaiset velipojan lautailut sillä kuvais, mutta siinäpä se. Tässä ois muutama tärkeempikin hankinta odottamassa, joten ehkä vasta sitten kun voitan lotossa! ;)

   Mutta kiitti vinkistä joka tapauksessa, ihan hyvä perehtyä tosiaan näihin muihinkin vaihtoehtoihin. :D

   Poista
 2. Aina nii merkkiuskollinen suvi :D Tosin mulla ei oo varaa sanoo ku en kelpuuta kohta juurikaan muita koneita ku appleja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä.. Hassua, kun yleensähän en oo kovin tarkka merkeistä jne. kun mietin vaikka vaatteitani, puhelinta, tietokonetta... Mutta jostain syystä tämä on semmonen asia, mistä on vaikea lähteä tinkimään. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!