16. tammikuuta 2013

Sormien syväjäädytystä

Tulihan ne sieltä, se pakkanen ja aurinko. Kipitin rantaan kamera kaulassa, kahlasin nilkat täyteen lunta ja makasin naama kiinni hangessa kuvaamassa ties mitä risuja. Nuokin kohteet alkaa olla jo melko monesta suunnasta kuvattuja, pitäisi varmaan taas ottaa auto alle ja ajella uusille maisemille. Tai edes vähän vähemmän puhkikuvatuille. Vaihteeksi. Oon lämmitelly tässä sisällä ja juonu kupin teetä, mutta silti on edelleen kohmeinen olo, mutta muutama tänään tallentunut kuva lämmittää mieltä sen verran, että ei tämä pieni vilu haittaa ollenkaan!
Toivottavasti ette oo jo ihan täynnä näitä vastavalokuvia. Ite tykkään eniten just tästä tunnelmasta!

2 kommenttia:

 1. Vastavalokuvat ♥ En tosiaan ole vielä täynnä. :) Itse harjoittelen niitä kans. Onks sulla jotain erityisvinkkejä, millä ne onnistuu ilman, et tausta on ihan ylivalottunut tms. ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en kyllä osaa mistään erityisvinkeistä sanoa, itekki oon menny ihan vaan kokeilemalla eteenpäin... Joskus rajaan sen auringon just ja just kuvan ulkopuolelle (näin keskellä oikeella) ja joskus "piilotan" sen kuvattavan kohteen tai jonku muun taustan kohteen taakse. Toisinaan annan sen vaan olla, niinkun tuossa Batman-kuvassa, enkä välitä siitä puhkipalamisesta. Sitten jälkikäteen saatan muokata sävyjä niin, että se auringon polttama ei oo ihan lakananvalkoinen vaan lämpimän kellertävä. Ite tykkään jopa osittai ylivalottuneista kuvista, joten tuo puhkipalaminen ei oo ollu minulle mikään ongelma (paitsi joskus alotellessani kuvaamista, kun eksyin johonki valokuvaussivustolle, jossa nämä puhkipalamisvalittajat oli joka kuvan alla vinkumassa asiasta, mutta onneksi pääsin ite yli asiasta ja teen nyt niiku ite haluan ja tykkään), vaan lähinnä käytän sitä "kirkkautta" hyväkseni. :)

   Ja siis talvellahan nämä kuvat on helpompia, kun se lumi heijastaa sitä valoa kuitenkin sen kohteen "varjopuolellekin". Kesällä homma on minusta paljon vaikeempaa, pitäs varmaan hankkia joku heijastin ja opetella sellasen käyttöä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!