2. toukokuuta 2011

Takatakatakatakatakatalvi

Oon melko varma, että tää lumisade johtuu minusta. Oon asiasta luonnollisesti kovin pahoillani, joten oisko tässä selityksen paikka. Tämähän on selkeesti seurausta siitä, että palautin tänään opinnäytetyösuunnitelman ensimmäisen version. Ja koska määrä ois valmistua ensi jouluna, niin tänä vuonna kesä jää välistä ja valmistunkin nähtävästi jo aivan pian! Muuten saatoin vähän jupista itsekseni työmatkalla sitä, että korvat paleltuu ja terävät jääkiteet sattuu silmiin niihin osuessaan ja mitä vielä. Kotimatkalla sitte kävin kaupassa ostaa leipää ja kotona huomasin, että olin unohtanu ostaa sen. No, onneks olin ostanu pitsatäytteitä, ku vappuna meijän jääkaappiin oli ilmestyny tortillapohjia, jotka nyt uhkas vanheta sinne. Ihan hyviä niistä tuli, vaikka kyllä oon parempaaki syöny.


Muuten sitten istuin uunin edessä uudet villasukat jalassa. Osallistuin joskus tässä taas Facebookissa tähän, että kommentoi niin teen sinulle jotain ja kopioi omalle seinällesi niin voit sinäkin tehdä tyypeille jotain tms. ja postilaatikkoonhan kolahti paketti, josta paljastui ehkä yhdet tyylikkäimmistä koskaan omistamistani sukista! Parasta on, että ne ovat ohuet, jollaisia minulla ei vielä olekaan ollut. Ja parasta on myös, että ne ovat lähes polvipituiset. Ja parasta on niiden väri. Iso kiitos Jennille, en olisi itse suoriutunut koskaan mistään vastaavasta! Voinkin laittaa sinne päin menemään jotain tosi hauskaa, kuten vanhasta sukasta askarrelun käsinuken tms... Eeeehhh...


Loppuun vielä pakko kertoa ihan uskomatonta tarinaa! Kaksi viikkoa sitten näin koulumatkalla jotan hiukan hämmentävää. Jänis loikki tietä pitkin ja hyppäs minun edessä puskaan, josta tuli pupun sijasta ulos kissa. Mietin, että a) kissa söi jäniksen, b) jänis vaihtoi päälleen kissa-asun tai c) kissa otti pois päältään jänisasun. Vaihtoehdon A eliminoin, koska kissa oli about jäniksen kokoinen, joten olisi ollut melkoinen uroteko syödä se pupu. Ja sitä paitsi, en oo kuullu kissojen koskaan syöneen elävää jänistä yhtenä suupalana. Vaihtoehdoista B ja C päädyin jälkimmäiseen, sillä olen nähnyt kissan istumassa kadulla monesti aiemminkin. Luulen siis, että jänis on kissalle jonkinlainen alter ego, ikään kuin teräsmies on Clark Kentille, hämähäkkimies Peter Parkerille jne.

Okei, siis tää ei ollut vielä itsessään niin outoa (tai no oli), mutta viikko siitä eteenpäin eli noin kaksi viikkoa sitten olin ajelemassa autolla töihin ja olin ajaa ilveksen yli. Siis joo, tuolloin naureskelin näitä eläimellisiä työmatkoja ja hekutin Facebookissa (Kyllä, päivitän kaiken!) odottavani seuraavaa viikkoa, jolloin kenties pääsisin näkemään leijonan. No, se viikko meni ilman eläimiä, mutta sen täytyi johtua siitä, että maanantai oli pääsiäinen ja en mennyt edes töihin. Tänään nimittäin olin ajaa pyörällä haukan yli. Joo, eikä tässä vielä kaikki. Se haukka paini pulun kanssa. Siis joo, kaks autookin joutu pysäyttää niitten takia, ku ne vaan pyöri siinä tiellä! (Ja niitä joita kiinnostaa, niin se pulu näytti ehkä pääsevän karkuun, mut en voi olla varma, koska se haukka jäi kuitenki roikkuu lähes sen pyrstösulkiin, ku ne paahto lopulta menee muualle.)

Ja siis ihan oikeesti, nää kaikki jutut on ihan  totta!

2 kommenttia:

  1. Ihanat villasukat. Eläimistä puh.ollen. Sinua odottaa kotona kirjastosta lainattu upea kirja Viimeiset Vieraat Elämää autiotalossa, kuvaajina Kai Fagerström ja Heikki Willamo, Risto Rasan runoja tarinoiden ja ihanien kuvien seassa. Suosittelen valokuvausta harrastaville! Ja muillekin autiotaloista kiinnostuneille.

    VastaaPoista
  2. Juu, taidemuseolla oli toi näyttely jokin aika sitten ja tykkäsin kyllä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!