29. kesäkuuta 2011

Kukkaniityn loppu


+26 ja Suvi ei laita päälleen bikineitä ja makaa rannalla. Suvi ei myöskään pelaa rantalentopalloa tai lähde ostamaan jäätelöä. Sen sijaan Suvi laittaa kumpparit jalkaan, ottaa siimaleikkurin käteen ja alkaa urheilla. Niin kiva kuin tämä meidän oma kukkaketo tässä pihalla onkin, niin ne ei niin kivat nokkoset siellä täällä eivät houkuttele pihapiknikille. Nämähän laskettaisiin miesten hommiksi, mutta koska a) miestä ei näy ja b) teen tätä sata kertaa mieluummin kuin tiskaan, niin mitäpä sitä muuta tällaisena mukavana hellepäivänä tekis. Töihin suuntaan tänään vasta illaksi, joten minulla on koko päivä tehokasta aikaa tappaa nokkosia.


Otin tavoitteeksi tehdä polun pihakeinulle, mut sitten totesin, että johto ei riitä sinne asti ja viimeiset metrit olisin joutunut tuhoamaan koiranputkia tms. joihin toi siima ei edes olisi tehonnut, vaan olisin tarvinnut lähinnä kirvestä. Tein kuitenkin polun tieltä ovelle, joten nyt pääsen ehkä sisälle ilman, että tarvitsee väistellä nokkosia.

Nokkosistsa tuleeki mielee, että jos keksitte rynnätä nokkospöheikköön siimaleikkurin kanssa, niin suosittelen laittamaan päähän jotkin suojalasit. Se tunne, kun nokkospuskasta lentää sitä nokkosnestettä sinun silmään. Myös jotkin pitkät hihat ja lahkeet vois olla enemmän jees, kuin shortsit ja toppi. Ja puolessa välissä tätä hommaa jouduin käydä laittaa villasukat jalkaan, kun kumisaappaat hiosti sen verran pahasti.


Tarkotus oli myös haravoida piha tai noi rehut siitä pois, mut haravat oli keskellä järkyttävää nokkospuskaa, ja tuohon puskaan leikkurin johto ei yltänyt. Pitäs vetästä pihaa vielä ruohonleikkurilla, mut kun me ei omisteta sellaista. Ja tuossa tonttien rajalla on Tommin äidin istuttama vuokko, joka yrittää epätoivoisesti puskea nokkosten läpi valoon. Siihen en kehtaa mennä leikkurin kanssa surraamaan, kun sen jälkeen siellä ei ois sitä vuokkoakaan.

Mut joo, nyt alan olla sen verran levännyt, että voisin pyöräillä kauppaan ostamaan jäätelöä, ennen kuin noi meijän tiellä hengaavat työmiehet pistää koko kadun poikki. Sen jälkeen joutuu joko kiertämään ylimääräset sata metriä tai oikomaan naapurin pihan läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!