16. helmikuuta 2012

Taudintapponoitajuoma


Heti alkuun täytyy kyllä taas hehkuttaa Ifolorin nopeutta. Laitoin tilauksen menemään tiistai-iltana ja kuvat oli postilaatikossa tänään. Vain puolitoista vuorokautta myöhemmin. Tilasin samalla kertaa kiitoskorttihässäkät taannoisiin valmistujaisiin liittyen, ne tosin tulevat ilmeisesti vasta myöhemmässä lähetyksessä. (Annettakoot tämä Ifolorille anteeksi...)

Jostain syystä noi kuvat on tullessaan ajallisesti täydellisessä epäjärjestyksessä. Tässä vika on kyllä täällä päässä, ei Ifolorilla. En nimittäin (taaskaan) saanut kuvia järjestettyä kuvan ottohetken mukaan. No, suoritin sitten manuaalisen jälkijärjestelyn tässä hetki sitten. Voin kertoa, että noin yhdeksänkymmenen kuvan järjestäminen on huomattavasti helpompaa, kuin viimekeväinen setti, jolloin kuvia oli ehkä tuplamäärä. Jatkossa voisi tilata kuvat näin vajaan vuoden välein enkä vajaan kahden vuoden välein.


Huomenna käyn hakemassa Kajaanista albumit tänne kotiin, jotta saan viikonlopuksi jotain puuhailtavaa.

Iso osa noista kuvista on viime kesältä, ja voi kuinka kaipaan kesää jo nyt, vaikka vasta ohimennen järjestelin kuvat. Voin kuvitella, mitä huokailua viikonloppu tulee olemaan, kun alan liimailla kuvia albumiin. Ja en edes uskalla ajatella sitä hetkeä, kun pääsen kuvissa viime syksyyn, joka oli ehkä elämäni parhainta aikaa... Äh, olikohan tämä kuvien tilaaminen tähän saumaan nyt se nerokkain ratkaisu?

Ja sitten muihin aiheisiin!


Oon tosi harvoin kipeenä ja luulin selvinneeni tämän talven flunssista sillä yhdellä illalla, jolloin minulla oli lämpöä säälittävät 37.1 astetta. No, valitettavasti toivoin liikaa. Olin töissä ulkohommissa viimeiset pari tuntia ja jos ulos mennessä tunsin, että nyt ei oo kaikki ihan kunnossa. Isä on ollu kipee aiemmin ja äiti joutui jäämään aamulla kotiin, joten arvasin jo, että oon siinä samassa jamassa. Kotiin tullessa kuumetta oli reilut 38 astetta ja olo vaan tuntui koko ajan huterammalta ja huterammalta. Tein sitten taudintappojuoman. Resepti on ihan oma ja ekaa kertaa kokeilussa. Toistaiseksi olo on kohentunut huomattavasti  iltapäivästä, mutta toisaalta oon kyllä vetässy tähän yhden nelisatasen buranan päälle.

Mutta jos jotakuta kiinnostaa tuo taudintappojuoma, niin jaan reseptin ilomielin. Tarvitaan vain jättimuki kiehuvaa vettä, pari sitruunasiivua, hunajaa ja yksi puristettu valkosipulinkynsi. Nämä sotketaan yhteen ja juodaan. Oon aiemmin tehny tätä ilman tuota valkosipulia, mutta nyt oli pakko siirtyä jo kovempiin aineihiin. Toivotaan, että tehoaa. Huomenna ois nimittäin ohjelmassa pikkusiskon wanhat, enkä millään haluaisi missata niitä. Sitä paitsi oon luvannu kuvata ne.Ja loppuun vielä pikkuvinkki. Päivässähän kun on suositeltavaa syödä pari palaa tummaaa suklaata (onhan näitä tutkimuksia, googlettakaa vaikka), niin kannattaa jo kaupassa valita sellainen suklaalevy, että niistä parista palasta tulee kylläiseksi. (Ei siis esimerkiksi mitään Fazerin perinteistä, koska ne palat on niin pieniä, että niistä jää vaan paha mieli. Fazerit on tarkoitettu sitte karkkipäivälle.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!